civilisation

Hemkommen till civilisationen, mobiltäckning och asfalt. Vi hade en väldigt trevlig midsommar, solen sken och vi fick äta både lunch och middag ute i det fria.  
Tyvärr fick även myggen ett skrovmål. Vi hade tänkt vara längre men vi fick ge vika för myggen. Efter två oroliga, näst intill sömnlösa nätter jagandes mygg och kliat bett så gav vi upp. Ungarna ser värre ut än efter vattkopporna, och det kliar avsevärt mycket mer dessutom. En hel tub zylocainsalva har gått åt. Stackarna! Vi ska brottas med myggen en vända till nästa helg men bättre rustade och förhoppningsvis mindre mygg. (önsketänkande).   
   

Vi har i alla fall fått mer gjort på tomten istället. Poolen är igång efter lite meck. Mannen fick premiärbada i 20 gradigt vatten då vi upptäckte ett hål på botten av poolen när vi fyllt den klart. Tack och lov har nån fiffig människa uppfunnit nåt som går laga hål med under vatten. Men håller vädret i sig så blir det premärbad på torsdag tror jag.
Jag har tagit mig i kragen och röjt ur ett förråd som ska bli förvaring av div. kläder, hjälmar, skor och annat som tar en väldig plats i en alldeles för liten hall utan garderob.

6 ton grus har levererats till framsidan, så mannen skottar vad som ska bli en större infart eller plats för cyklar och släp. Nån som har ett cykelställ som bara ligger och skräpar??
Så är det väl alltid första veckan på semestern, i alla fall hos oss, man har inte riktigt kommit ner i varv och ser allt som kommit på efterkälken hemma. Det blir en hel del fix och meck i början innan semestervilan infinner sig.
Skönt att inte ha så mycket inplanerat det blir tillräckligt mycket ändå. Lycksele står på "att göra" listan, Ångtåg i Arvidsjaur likaså men annars blir det spontana utflykter efter väder. Och förhoppningsvis massor, massor av sol och bad.


trötter kille med hormoner?

Jag har fått en liten kille med väldiga humörsvängningar hemma. Jag vet inte om det är en väldigt trött kille enbart när även han gått på sommarlovstid eller om det är en förvarning om framtida 6-årstrots. Inte helt lätt att ha att göra med just nu i varje fall.
Han skiftar mellan jätteartig och väldigt kärleksfull till att totalt flippa för småsaker som tidigare inte alls varit något problem. T.ex. igår  blev han totalt galen och skrek, smällde dörrar och grät hysteriskt  för att vi sjöng barnsånger med prinsessan, det var en ny och helt otippad upplevelse. SÅÅÅ illa lät det inte jag lovar... 
Nya spektra av humörsvängningar har utvecklats: total förnärmelse, dumtjurighet, långsurningar, hopp-stampsarg, krokodiltårar och blank förnekelse i blandad ordning. 
 
Idag har han tjurat hela förmiddagen, skulle promp inte leka med en kompis på besök , det passade inte herrn. Vid förmaningtalet vägrade han lyssna, höll för öronen och skrek. Det slutade med att han grät förtretens tårar, satte på sig hörselkåpor, gömde sig under täcket och somnade....(Jag hade velat göra det samma.) Efter en timmes sömn vaknade han som en ny människa och var på bästa tänkbara humör resten av dagen.
Det pendlar i korthet mellan himmel och helvete mer än en gång per dag hos oss numera, det är bra... man håller sig på alerten!
Ni som ska umgås med oss den närmaste tiden är härmed förvarnande... 



Dagens kommentar

Dagens kommentar av prinsen:
-kom titta mamma, snart har Agnes alla tänder.
Det saknas bara två. Då blir hon en riktig människa!

faser av faror

Det är inte lätt att hinna med i alla faser av skräckbearbetning som prinsen går igenom.

Vi har jobbat hårt med flugorna som är olidligt äckliga och fasansfulla. Vi har rustat oss med flygsmällare i både eletrisk form och manuell, spolat ner dem i toan, dammsugit dem och i stugan som är flugornas förlovade land har vi eldat dem i kaminen.

Sen kom vintern och monster med röda ögon och spöken flyttade i prinsens rum.
Konstigt nog uppenbarade de sig bara när han var där och vi lyste med ficklampor i alla vrår. Satte och tände lampor så rummet lýste som Las vegas på kvällarna när det var sovdax. Ficklampan låg redo under kudden och vi ramsade spöken- försvinn ramsan mer än en gång.



Nu har han kommit fram till att huset faktiskt kan börja brinna! Så nu har vi bytt batterier, dubbel och trippelkollat alla brandvarnare. Vi har tränat på att öppna fönstret i hans rum som alternativ flyktväg. Vi har läst böcker om brandbilar. Vi har gått igenom hur man släcker bränder och att tänka på om det börjar brinna, och nu är alla lampor avstängda innan sängdax för att inte ta eld när prinsen ska sova. 

PUUH!
Vad kommer näst??

 


filmtajm

Vilken lång helg det har varit. Kan vara en kombination av morgontidiga barn och många roliga saker inklämda på en och samma helg. Vi fick snabbinbjudna middagsgäster på fredagen som gjorde fredagen till en kväll med socialt liv i stället för slötittar/somna tidigt tema. Lördagen började med en vända på loppis (såklart) och sen inbjudan på fika med långväga vänner på blixtvisit. Jisses vilken mammamage. (Och vad skönt att det inte är min...) Det ska bli bebis innan midsommar och vi har enfaldigt bestämt att det ska bli en tjej så vi kompisar kan tömma våra lager av babykläder.

Idag hade jag turen att få med en kompis på bio och se sex & the city 2. En kul film om egentligen ingenting, men som gör att man lämnar filmsalongen gladare och mer uppskattande av vad man faktiskt har. Även om inte karlarna ser filmen så får de gläde av den i långa loppet...
Vi spånade att vi faktiskt som tjejer skulle behöva just en filmkväll för alla dessa "tjejfilmer" nån gång per månad som "syjunta" fast med film i ställlet där det är ok att snyfta, skratta och bli så där pirrigt romantisk.

I helgen har jag också fått förlika mig med att man som förälder får kämpa mot känslor som man trodde man lämnat kvar i ens egna barndom.
På prinsens dagis är de 6 killar som leker med varandra jämt. I torsdags när vi hämtade så hade föräldrarna till ett av barnen delat ut inbjudningar till födelsedagskalas och bara bjudit 4 ur denna klick. Den ena är fortfarande på utlandssemester så i mina ögon är det bara prinsen som inte blev bjuden.
Det väckte många känslor i mammahjärtat och funderingar med. Hur mycket prinsen uppfattat och förstår av detta vet jag inte och minst hälften av mina känslor bottnar nog i mina egna barndomsminnen gissar jag.

Man är nog lite yrkesskadad som anser att man bjuder alla om man delar ut inbjudningar på dagis till att börja med annars får man sköta det lite mer snyggt via andra tillvägagånssätt, sen så tycker jag att man som förälder bör ha mer koll på vilka ens barn leker med och bjuda in efter det om man nu ska plocka. De ska ju gå med varandra i skolan ända till nian, nog kunde man ju försöka göra en bättre grogrund?
Vi har inget otalt med föräldrarna. De har dessutom hört sig för om var vi köpt en tröja som prinsen har för att kunna köpa en likadan till kalasbarnet så det är förmodligen bara en miss eller tanklöshet från deras sida. Men ändå, på måndag ska prinsen på dagis där alla kommer att prata om kalaset som han inte blev bjuden på. Vad säger man till honom när han frågar sen?
Såklart fattar jag att han inte kommer att bli bjuden på allt och det måste han också lära sig men nog känns det som en tuff läxa att lära redan som 5-åring?! .


RSS 2.0