Cafe´ Humlan

Vi provade på Middagsbuffé på cafe humlan idag. Rena rama släktträffen. Det var jättemysigt att sitta med närmsta släkten och surra över en bit mat. Det är sällan man kan träffas alla och över en bit mat  ute var en god idé då ingen behöver känna sig som värdinna och serva alla, utan man kan sitta i godan ro och lämna disken med gott samvete.



Maten vet jag inte om den får några toppbetyg. Det var helt ok vardagsmat med efterätt men lokalen i sig ger ju god stämmning bara den i sin charm med olika bord och udda stolar. Sen fanns det en lekhörna för barn. Det är verkligen något som andra skulle ta efter. Lugnt och skönt för alla parter. Inget gnäll vid bordet, ingen stressad mamma och inga bordsgrannar som ler ansträngt. Sen fick Prinsen den största chokladboll jag sett som efterätt så han var nöjd.




Som avslutning på kvällen åkte jag på ICA Kvantum och handlade medan mannen la barnen. Det tog mig 2 timmar. Måste väl tillstå att jag inte direkt stressar på affären, jag ser det som en mammapaus i livet. Chans till egentid fast på ICA, helt absurt egentligen men ändå. 2 timmar! hallå. Men nu är kylen matförrådet fyllt för ett tag. Vi åker till stugan i morgon och blir borta ett par dagar. Det ska bli så skönt. Bastu here i come!!!  En bok ska jag t o m packa ner så får vi se om det blir något läsa av. Till skillnad från hemma så finns det inga kanaler direkt att surfa mellan i stugan så jag kanske rent av går och lägger mig i vetttig tid.                                                                                                                                                                           

Äntligen!

Nu äntligen fanns de mina fina efterlängtade cultprylar. Diskmedelsflaskan i svart har jag suktat efter lääänge...
Nu hade den äntligen kommit in på EM.


Så här fint blev det!

Sen hade de ett trevligt bord med en del för halva priset som jag inte kunde låta bli att inhandla av oxå.

Söta vaser med rosa blommor till Prinsessans rum kunde jag bara inte låta bli.
Vad jag egentligen ska ha i dem vet jag inte ännu men de värmer mitt hjärta bara de står där. Nog är tillfredställelse
ibland lättköpt...

Nyförvärv



Har investerat i en ny gammal vagn till prinsessan. Hittade en fin Emmaljunga som är både stabilare och har bättre stöd än den vi hade tidigare. Det bästa av allt är att den ryms på längden i Peugeoten. På millimetern men dock ändå. Så nu kanske jag behåller den som barnbil i alla fall. Hotat mannen med att jag ska byta bil omgående för jag har retat mig på att inget ryms i bagageluckan på nybilen. Djupt irriterade när man är på stan och inget av det man handlat kan läggas bak. Så nu när mannen fixat både motorvärmare , nya däck och framhjulsjustering på Forden så kanske jag ångrat mig....

                            
Lite bilder på söt-ungarna!


Star Wars krigarpizza

Vi var lite lata så här på söndagen och det där med söndagsmiddag fick någon anna fixa. Det blev äta ute. Prinsen skulle ha star wars krigarpizza ( vi enades om att de var så de hette de med vita hjälmar i star wars)
I verkliga livet är det ju en Artista med skinka och räkor vi talar om och inget annat.
Men som sagt tron kan försitta berg och ibland heter den star wars pizza andra gånger
är det Dart wader eller spindelmannenpizza. Vi  fick en köttbit med supergod rödvinssås. Måste nog köpa hem lite och lagra hemma. Kan man frysa in färdiggjord sås tro??

Medan vi sitter där i lugn och ro, för det var det faktiskt ,så tittar jag åt sidan mot ett av de andra borden där en annan familj har samma middagside som vi och sätter nästan i halsen.
KVINNAN HÅLLER I VÅR Prinsessa!!!!!.
Jag fick smått panik i några sekunder innan jag tittade ner i bilstolen och kan konstatera att där sover vår lilla gullunge i godan ro. De hade en alldeles egen bebis i samma ålder och bakifrån såg hon ut som en kopia av prinsessan. T o m Mannen tyckte hon var otroligt lik.

Burträsk

Fredag och lördag har jag tillbringat i vildmarken.... När man passerat Skellefteå är det BARA 4 mil kvar av skogsväg, liten by, skogsväg, liten by  alla med underliga namn och tre gatlysen. Sen kommer där mitt i urskogen ett helt samhälle med skola och t o m centrum med kläd-, sko- och blomsteraffär. Riktigt civiliserat. Bonus är ju dock att man blir rysligt bortskämd hos Ann-Sofie så allt resande är bortglömt ända tills man ska hem igen.
Man bjuds på god mat, gott vin och en massa småskvallrade, jepp det är det vi tjejer gör även om vi inte alla gånger vill erkänna det . Inte att misstas för skitsnackande  som är något helt annat. Utan skvaller som egentligen är ny information och uppdatering om vänner och bekanta.

På lördagen invigdes bastun i nästan 2 timmar. Det är nog första gången som jag bastat på förmiddagen direkt efter frukosten. Prinsen höll ut länge och Prinsessan tajmade in en lång sovstund så vi hann riktigt njuta i bastun. Det är nog länge sen jag varit såååå ren då det hanns med både fotbad, kroppsskrubb, ansiktspeeling och rakning av ben under tiden vi bastade också. Annars är ju duscha något man gör i farten på vardagarna när tillfälle uppenbarar sig.... Njuta i duschen är en lyx som sällan infinner sig särskilt som vi har toan i samma utrymme. Gissa vem som är kissnödig då!!!!!
 Inte helt ovanligt att hela familjen  är i badrummet samtidigt. SUCK. Vi har därför bestämt att göra en liten toa i ekonomidelen.

Vi bastade så länge att när vi var klara var vi hungriga igen och fick snabba på med lunchen för att inte svälta. Som extra bonus så tog Ann-Sofie med sig Prinsen på affären efter lunchen och jag hann med en liten powernap .
Till middag åt vi jättegod kyckling som var busenkel att göra så här kommer receptet!

Grillad benad och småbitshackad kyckling
Smördegsplattor 2 st utkavlade och lagda i en smörad och ugnsfast form.
Lägg plattorna så du kan göra en inbakt rulle av ingredienserna
Lägg kycklingen i en rand i mitten av formen.
Hacka en burk annanas och lägg på.
Klicka sedan mjukost på. tex 2 burkar cantadou pepparost, eller vitlöksost och philiadelfiaost.
Gör ett paket av smördegen och grädda i ugnen i 200gr.
Ann-Sofie serverade med grillade grönsaker till. Supergott och jätteenkelt.


Tröjpyssel



Hemma hos oss gäller det att hitta enkla pyssel för att det ska vara intressant för min kille. Det ska gå fort och inte kräva större finmotorik. Helst gärna belöning direkt. Tex baka. Det senaste pysslet vi gjort fick vi faktiskt med barnboxen på frasses. Ibland måste jag säga har de ju tänkt till även där. Vi fick en ask med textilfärg som "puffar" upp sig då man stryker på den. Prinsen gick in för detta med liv och lust. Krusidullerna som ni ser över hela tröjan är nyårssmällare och raketer. Bara så ni vet!  Efter vi hade stryk tröjorna vägrade Prinsen ha något annat i 3 dagar. Han t o m sov i tröjan första natten.

Surströmming

I kväll har vi ätit god efterlängtad surströmming.
Så himla gott!!!

Fast mannenhöll på dö av andedräkten när han kom hem från jobbet och blev för närgången... Jag blev helt sonika utan hejpuss och fick ett tuggummi istället.



Prinsen har fått busa lite med storkusinen Anton som är en av hans idoler. När Prinsen frågar om saker som han vill göra som han är för liten för ännu så finns det tre åldrar som han förstår och går efter.
Pappavuxenstor ( saker som vara på taket etc), Marcus och Antonstor (18+och lite coolare grejer som köra rallybil ) eller Arvidstor ( vara vaken länge, se läskiga filmer, spela "pangspel") beroende på vad det gäller.

Just nu vill han bli stor nog att se filmen Transformers.
Jag spelade in en liten snutt där de presenterar sig och bygger om sig från bilar till transformersrobotar som han har fått se. Inte så smart kanske för nu vill han ju se mer.
Han har dock förlikat sig med att den är lite för läskig ännu, men när han blir Arvidstor ska han minsann se den. Har inte hjärta att berätta att det är mååånga år dit...

Biltvätt

Efter att Prinsen tittat på vår bil och konstaterat att den nog blivit bajsbombad av pippifåglar insåg vi att nu måste vi tvätta den. Så vi passade på nu när det är nollgradigt. Som en variant på familjen ur "vi hade i alla fall tur med vädret" packade vi in oss alla i bilen och styrde mot Statoil. Det var riktigt roligt att sitta kvar i bilen och se hur maskinen jobbar. Det har man ju inte gjort sen man var liten. Prinsen var helt facinerad.


-Mamma visst var det kuligt! sa han flera gånger efteråt.




Det är det bästa med barn, de ger en möjlihet att upptäcka världen igen. Krydddat med massa fantasi blir världen mycket roligare. Att tanka på shell är ett äventyr och en tävlig mot robotar, bippa med skannern på ICA är som att skjuta laser i rymden, Dammsugaren är en sopmaskin som suger upp människor om man står i vägen. Tänk er det nästa gång ni dammsugar så ska ni se att det blir mycket roligare.

Utlandsresa

Hjälp, nu har vi bokat utlandsresa. Det känns jättespännade och nervöst på samma gång. Det blir Turkiet i maj. Två hela veckor med halvpension i Alanya. Hade siktet inställt på Bulgarien, kändes lite tryggt att återvända dit vi vait en gång men det var så himla dyra resor dit och inte riktigt sommarsäsong i maj. Så nu börjar förberedelserna, hihihi... mycket som ska fixas. Pass och vaccin, sommarkläder och ny figur osv...

Lördagsmys





Idag kom vi äntligen iväg och bada på badhuset. Det är 2:a gången för prinsessan och det går riktigt bra. Hon gillar varmbadet och tror sig en lång stund. Med det där med duscha efteråt kan hon gott hoppa över tycker hon. Man är lite ringrostig oxå och bökar nog på mer än növändigt. Prinsenhar i alla fall kul i vattnet. Idag bestämde han att flytpotonerna på ryggen var raketer. Roligast är att hoppa från kanten, fast jag vet inte om man egentligen får...
Vi brukar låta honom när det är lite folk i bassängen.

akvariefiskar

Så är vi med akvariefiskar igen. Kunde inte låta bli att återuppliva vår lilla akvarium med småfisk. Det är ju det närmaste husdjur vi kan komma och rätt så rogivande att titta på. Enligt fiskförsäljaren är vi dessutom redan i väntans tider och beräknas få fiskyngel inom kort. Det kan ju bli intressant...

Nimbus värld

Trots 22.5 minusgrader ute bestämde vi oss för att åka på Nimbus värld. Om man ska tro Prinsen så är det nog en liten bit av paradiset att vara där. Idag fick vi med oss kompisfrån dagis som lekkompis så lyckan är fulländad. Efter 3 timmars lek  dessutom lagom fredagstrött så det blir nog en filmkväll i alla fall.


Ganska skönt för oss mammor att släppa våra vildingar lösa och kunna dricka en kopp kaffe utan att jaga runt hela tiden. På Nimbus värld är det helt ok med lite stoj och stim. Annat var det på stan i fredags då vi gjorde ett försök att fika ihop på småstaden. Totalt katastrofläge och nära hjärtinfarkt för båda mammorna tror jag. Att få dessa sötnosar att sitta still med så mycket att upptäcka är stört omöjligt och slutade med att de nästan sprang över en gammal tant i rullator som tittade på oss som vi var värsta lattemorsorna utan koll. Så nu är det defenitivt! INGEN PRINS PÅ STAN , inte om jag kan undvika det i alla fall...

RSS 2.0