nyheter i lindavärlden

Medan vi har haft tankarna på annat håll den senaste tiden har vissa saker bara passerat obemärkt i denna blogg men det ska det bli ordning på nu. Så här följer en liten uppdatering:

Prinsen har slängt nattblöjan för alltid, hurra, hurra hurra. Han bestämde sig själv en morgon och kastade blöjan efter mig och deklarerade att han aldrig i livet skulle ha den mera. Sen dess har han utan minsta gnäll kunnat väckas vid halv 11 och nattpinkas för att sen hålla igen hela natten. Det är som en omvänd hand från tidigare försök då han pinkade 1-2 gånger ändå trots nattpinkning. Det händer väl nån olycka ibland men ändå, hurra, hurra för världens bästa prins. Och en liten slant till övers i kassan....

Prinsessan har däremot ökat på utgifterna då hon verkar ogilla mjölk. Eller åtminstonde hennes mage och tarmar. My good vad hon kan lukta illa.... Helt enkelt OBESKRIVLIGT ILLA!!!!
Hon fes som en hel arme och bajsade nåt som mer liknade gelémaneter (ni vet de som guppar i vattnet utomlands) och stanken.... jag säger inget mer. Nu går hon på en strikt mjölk och fruktfri diet i väntan på ev. läkarbesök på torsdag. Vi håller tummarna för att det är något övergående och inte permanent.

Julen är här i vårt hus. Hittade lite att smycka fönstrena med så jag är nöjd. Lite mer pynt kommer nog att smyga sig in på mina små turer till diverse handelsbodar som har julkänslan som jag behöver. Kan varmt rekommendera ängsbodan i Jävre som under julsäsongen pyntar upp inte bara lilla bodan utan även en liten lada som man får gå till via en marschallbelyst gång i ett skogsbryn. MVisst låter det mysigt eller hur? Där bjuds man på glögg och pepparkakor...bara det är värt bilturen.

Mannen har blivit med firmabil nu. Flamesbilen som prinsen kallar den. Jag lutar mer åt pervobilen då den liknar en av dessa skåpbilar man ser i kriminalserier med  våldtäktsmän och seriemördare. Men prinsen älskar den. Helt såld då den har flames på sidorna och sen har vi sagt att han kommer alltid att få sitta fram i den. Det är en sån där amerikansk bil med fotöljer fram som inte håller måttet för bakåtvända bilstolar. Den kommer helt och hållet att köras av mannen då jag inte tänker befatta mig med denna fula tingest, men det förstås det är ju en ypperlig IKEAbil......

Nu kommer jag inte på något mer för idag. klockan börjar närma sig sovläge och hjärnan har redan börjat släcka ner. Tills vi hörs igen så god natt!


smygstart

Nu har jag börjat smyga in lite jul hemma. Om man tar det pö om pö så blir det inte så stressigt tänkte jag. Värst är ju dessa gardiner. Tack och lov har vi ju utrustat oss med jalussidraperier i både kök och vardagsrum så där slipper jag engagera mig i gardinval och strykning. Men våndas redan över fönstret mot vägen. Det enda som bör smyckas enligt alla konstens regler då det är det enda fönster som syns från vägen. Man har ju bara en chans att sprida julglädje till alla fönstertittare....

Det är konstigt ändå att man inte kommer ihåg alla julprydnader från i fjol. Som en liten  tjuvstart på paketöppningen då man blir lika förvånad varje år över nån ny grej som man inte kommer ihåg att man köpt och framförallt inte har en ringaste aning om var man ska ställa....

Det blir jul även i år även om inte vi vuxna direkt har julkänsla så måste vi ju för barnens skull. Prinsen kan inte vänta mer snart på adventskalender, tomte och julklappar och det ska bli roligt att se prinsessans reaktion på julpyntet även om julgranen får vänta ett tag. Den är tack och lov redan barnsäkrad sen prinsens framfart tidigare jular men den eller kulorna lär väl åka i golvet ett par omgångar innan den åker ut gissar jag...

Det är nu, tyvärr jag börjar förstå alla"gamlingar" som ojar sig över julen. (hjälp har jag blivit gammal??)
När man var yngre var julen oförstörd av yttre omständigheter, dåliga minnen och bister verklighet. Man kan fortfarande leva ut julkänslan via barnen ett par år till men sen då? Då får vi ta till plan B = utlandsresa kanske??? Man borde komma en bit på julpengarna vi "sparar" in.
 

barnarbetare...

Idag hittade min prins  min lilla burk med småslantar och extrapengar för hushållsbehov och smugglade över (trodde han helt osynligt...) dem till sin egna spargris. Sen ropade han att vi skulle titta hur mycket pengar han hade för sommarlandet. Vi har sagt att när den är full ska vi åka.
-Nu är det nära mamma!
-Oj så mycket pengar, hur har du fått dem?
-Jag har jobbat!
-har du?
-Jo på leklandet, man måste åka alla banor.
-Så du är teståkare?
-Ja. Det är viktigt att de funkar.
-Det jobbet verkar ju jättebra.

Av detta kan man:
A. Fundera på detta med att han helt utan att blinka kan ljuga ihop en hyfsat trovärdig förklaring är ett orosmoment för framtiden
B. Om hans framtida jobb är småtjuv...

eller det jag väljer för denna dag
C. Skratta åt historien.


fiskar

Så är vi med fiskar igen. Vi gör ett nytt försök i större (litet) akvarium och hoppas på bättre fiskelycka. För deras skull snarare än vår då livstiden verkar begränsad hos oss...

Jag och min prins vill gärna ha ett husdjur men eftersom mannen är allergisk krymper valmöjligheterna avsevärt om inte mannen ska tvingas flytta ut i garaget.
Känns inte direkt Wohooo för mig, inte särskilt klappvänligt och gissa vem som ska rengöra akvariet???
Men prinsen är helnöjd och det är ju det vi var ute efter. Han har själv valt sina fiskar, gett dem namn och visat upp halva sitt rum i leksaksväg genom glaset på akvariet.

Jag surfade nätet  och snubblade över denna artikel som är en bidragande orsak till inskaffandet. Visseligen inget nytt och tankarna på fiskar har funnits länge men visst känns det bättre om man samtidigt kan ge barnen lyhördhet, empati  med- och ansvarskänsla som bonus.
Det känns väl bättre om jag kan intala mig det när jag står där och ska rengöra bland fiskbajset...

Jag får härmed stolt presentera R2D2 och skywalker.



å nej glömde ju...

Fick min spikmatta såld igår. Det var inte den hit jag hade hoppats på. Tanken var att den skulle vara avslappnade inte torterande så nu fick den plåga någon annan.
Den har under senaste tiden mest legat i sitt fodral eller så har prinsen använt den som larm/mina på golvet i sina lekar. Då mattan ändå kostat en slant bestämde jag mig för att den var lite i dyraste laget att ha som leksak bara.

Det jag glömde var ju prinsens totala separationsångest när saker försvinner. Särskilt då denna som han betraktade som sin tydligen. Han var i det närmaste otröstlig. Jag försökte med allt. Rabblade upp allt annat som man kunde köpa för pengarna i stället, bra och ha saker som vi faktiskt behövde. I hans fall: ny hjälm, nya hanskar, lite nya uteleksaker osv...
Efter ens tund så kom det mellan tårarna - En ny ficklampa....
Så idag ska vi på dollarstore! Ja, jag har mutat min son med en ny ficklampa. Är han så lättköpt så orkar jag inte strida...inte idag!

Snö

Jag är ingen älskare av vintern men föredrar snö framför sista veckornas slask och regn. Det jag däremot inte vant mig vid ännu är bilkörning på vinterväglag. Jag vet inte om det blir värre med åren eller om det är baksätesplaceringen som gör det värre. Det kändes som värsta rallyåkningen under resan upp till stugan. Mannen som körde var inte allför glad då jag inte kunde låta bli att unslippa mig ett och annat iiiii under omkörningar i snömodd möte med lastbilar på liten väg eller lite i mitt tycke för hög  fart i kurvorna. Mera nött golv i baksätet nu efter mina panikbromsningar. Eftersom mannen också är åkrädd när jag kör tycker jag nog att han borde vara lite mer förstående.... 

Väl framme i stugan är allt glömt (nästan, vi ska ju hem också) och alla gläds åt snön som kommit under natten. Jag medger att det är bra mycket roligare att susa ner för backen i full fart på en bob framför åka bil i "rallyfart".

    

Nu väntar bastubad, gott lördagsmys och en bra film efter ungarna har somnat. Hoppas verkligen att det är tidigare än i går då prinsen somnade först kl 22.10. Den ungen ska aldrig mer sova middag.....( hahaha, lycka till!)


oväntad vändning

Jag får visst odla benvärmare tidigare än jag hoppats på!
Idag var ingen bra dag för prinsen och hans mamma. Vi har bråkat uteslutade hela dagen känns det som med en liten tidsfrist under dagis. Han är ett litet testarmonster just nu och kollar av om reglerna vi satt upp fortfarande gäller och såklart testade han av dem alla samma dag tror jag.

Tänkte väl att simmningen som annars brukar vara kul skulle få det att vända lite och vi kunde ha lite mamma och son mys bara en stund. ICKE!!!
Vi bråkade även i vattnet, under duschningen och höll när på att lämna kvar illbattingen under påklädningen. Surpuppan och hans inte alltför glada mamma körde sen hem under fortsatta diskussioner huvuvida man behöver äta denna dag också...och sen hade vi kulmen under middagen då vi bråkade så taket lyfte. Vi har konstaterat att även prinsen kan ta ton om han vill.
Följdaktligen hotade jag med att nu var det färdigbadat om man inte kan ha ett glatt humör och följa simpla regler. Varpå svaret givetvis var:
- Det gör inget jag kan ju ändå simma...

Men så här i efterhand då prinsen sover och jag fått distans inser jag nog att idén ändå inte är så oklok. Det är nog lite mycket för en lillkille med två aktiviteter under samma dagar som man varit på dagis. Han är lite för trött. Mamman är lite för trött och prinsessan är inte lätt att låna ut under två dagar i följd då mannen jobbar eftermiddag.  Därför väljer vi härmed bort simmningen till förmån för tennisen som faktiskt är det han frågar och längtar till. Simhallen finns ju alltid där för dessa "lugna avslappnade bad" utan tidspress och badledare med trixiga övningar.




ingen hjälm att finna

så klart! Jo i Gävle, nära och bra...
De skulle få in hjälmar först v. 46-47 på team sportia i stan så nu hoppas vi på det. Tills dess blir det hockeyhjälm. 
Ovanligt att jag för en gångs skull verkar vara ute i för god tid till skillnad från att alltid komma på saker i elfte timmen.  

Nu har vi bokat utlandet!

Det blev utresa 12 maj på nytt hotell men samma resmål. Detta hotell hade rutschbanor och stor barnpool, det var avgörande för denna sväng. Vi tillbringade mest tid där (i poolområdet) förra gången och nu har vi ju en prinsessa med snabba ben till skillnad från sist. Så här blir det nog inte samma avslappnade poolhäng som vi hade förra gången.
Det som är lite skönt är att hotellet ändå ligger nära vårt gamla så vi hittar i närområdet och slipper förhoppningsvis gå vilse som sist. Vi hittar till både bazarområde och resturanger med bra mat. Vi valde bort halvpension denna gången och försöker oss på egen matlagning och nya mathål. De serverade frukost alldeles för tidigt i vår smak och middagen alldeles för sent för prinsen ändå så nu kan vi hellre styra när vi ska äta och vad.
Samt att man slipper dessa uppträdanden som de har vid middagarna. Vi hann med en del uppträdanden flera gånger på våra två veckor. Pandaläder tex skulle jag nog kräkas på om jag var tvungen se dem igen....





ett ljus i mörkret

Igår vände det för prinsessan. Rejäl middag åt hon för första gången på nästan en vecka och ojojoj vad energi hon fick på köpet. Sen blev både humöret och tandvärken bättre och i natt har vi sovit. Mja hon mer än jag för jag har bara hållit andan och väntat på gråten(typiskt eller hur?).
Idag är hon sitt vanliga jag med prickar som också verkar vara på väg bort. Inga nya har landat och de gamla har fått skorpa så det är väl lugnt nu hoppas jag (inte allt för högt...).

Nån som ska på Stadium i veckan??? Idag har jag och prinsen jagat ny hjälm i alla Piteås butiker. Inget lyckat resultat. Varför ska det vara så svårt att göra en allsidig hjälm som funkar till både skoter och bobåkning på vintern och 4-hjuling på sommaren? De vi hittade var antingen för tunga, det är ju bra att de skyddar huvudet ordentligt men inte om resultatet blir bruten nacke i stället...eller aningen dyra tyckte jag. En skoterhjälm ligger på ca 1500-3000kr (Dyrt för en säsong med tur ca 10 dagars åkande.) Den som var något att ha ratade prinsen direkt. -Den är ful mamma, jag ska ha med flames på så det så! Med tillhörande Ha! som han lagt sig till med på sistone. (väldigt irriterande)
Nu har jag surfat nätet när jag kom hem och hittat denna:


Den  har till skillnad från övriga täckt för öronen och snabbspänne med barnsäkerhetsfunktion för ringa priset av 249kr. (rea)
Ett kap då övriga vi tittat på legat på ca 1000lappen.
Så det kanske blir en tripp till Luleå eller Skellefteå beroende på var den finns hemma. Med vår tur är den ju slut antar jag.
Ifall den finns kvar och ni ser oss i backen , märkena på sidan har vi sålt in som flames, bara så ni vet!!!


gissningslek

Smittkoppor, svinkoppor, virusblåsor, höstblåsor... Som att gissa mellan pest eller kolera. ingen som vet?


Detta är också en av de saker jag hunnit glömma med prinsen. Alla dessa udda sjukdomar som kommer och går under barnens första år innnan de kan beskriva hur de känns eller hur de mår får man gissa sig fram och hoppas på det bästa.
Kan dock helt klart bekräfta att dessa gör ont, hiskeligt ont! Det i kombination med den värsta tandsprickningen jag sett. Prinsen seglade ju igenom sina första tänder helt obemärkt så detta är att famla på djupt vatten.

Prinsessan har minst två tänder på gång uppe och hela tandraden ser ut som köttfärs och luktar pyton. För nån dag sen gick hon med tungan ute och vägrade stänga munnen. Vi har kommit lite längre för nu stänger hon munnen och accepterar napp men inget i matväg slinker in, knappt vatten heller så om läget inte blir bättre i morgon måste vi göra ett besök på BVC tror jag. 
Det har gått snart en vecka med feber, ont, matvägran och sömnbrist. Varje gång hon vänder sig gör det ont och hon börjar gråta. Vet ni hur många gånger ett barn vänder sig per natt? Det vet jag nu! MÅNGA!!!!

Något måste göras för jag vacklar just nu mellan att tycka hemskt synd om henne eller sälja henne på blocket så jag slipper höra gråten som skär genom märg och ben.

Hoppas att det är en bättre dag i morgon och framför allt en med sömn i natt.....

   

RSS 2.0