happy halloween

klockan är halv nio och vi (prinsen) är i full gång med festförberedelserna!
Jag tror jag hittat min gämlike, om inte överman i festfixarsammanhang.
Trevlig halloween allihopa!


stolt dopping!


En nybliven dopping i PT. Att man kan bli så stolt över ett simmärke! Det var ett rejält bortfall på simskolebarnen. När vi började var det 10 barn och det var 4 barn kvar sista gången. Värre än "Fem små apor..." Både simrädslan hos vissa och svininfluensan har väl en roll med i spelet. Få se hur många vi blir på nästa simskolekurs.

http://www.pitea-tidningen.se/nara_dig/artikel.aspx?ArticleId=4961844

(Byt bild så skymtar ni prinsen.)
Och ja han har fel efternamn. Det blir alltid fel efternamn. Hur svårt kan det vara egentligen? De flesta tyckts vilja peta in ett litet n.

Herr Gårman

Vi läser böcker för prinsen innan sovdax. En av favoriterna just nu är Kråke. Det finns flera olika Kråkeböcker. Kråke i trafiken, hjälper polisen, hos doktorn etc.. Superpedagogiska och enkla förklaringar på det mesta. (mamman gillar oxå) Boken som gäller just nu är Kråke i trafiken. Den handlar om trafikvett och regler. Bl.a så är det förklaring till övergångsställe och dess skylt herr gårman. Trafikljusets röda ljus blir Herr Stårman och grönt blir Nu Fårman. Detta ledde till en väldigt brydd lillkille när vi åt på restaurang för ett par dagar sen. Vid fönsterbordet där vi satt hade man god uppsikt över trafikljusen på gatan.  Under den dryga timmen vi satt där tror jag 90% av de gående gick mot röd gubbe. Under höga protester förklarade han livligt varje gång att rött betyder ju stanna. Slutsatsen blev till slut  att detta är en mycket konstig stad enligt prinsen. Jag är benägen att håll med. Jag kan villigt erkänna att jag också gått mot rött när inte prinsen är med, men efter en timmes förklaringar på varför ingen verkar bry sig om reglerna och vad som gäller så tror jag att jag hädanefter kommer at stå kvar lydigt inväntande grön gubbe. Det kan ju sitta någon annan stackars familj i restaurangen på hörnet!

WHY??!!

Sommartid, vintertid vem i hela friden kom på något så idiotiskt? Helt klart nån som inte har småbarn i alla fall! Ingen med barn kan ju direkt jubla över en timmes längre sovmorgon utan snarare tvärtom. Hemma hos oss har våra redan tidiga mornar nu blivit ytterligare en timme tidigare, tack för det
Detta gick väl an på prinsens tid då man kunde krypa upp i soffan, starta bolibompa och slumra in ytterligare en stund.
Numera vaknar mina älsklingar före klockan sex och innan barnprogrammen har ens startat. Superpigga, jätteglada ungar som pockar på uppmärksamhet och en jättetrött mamma med kudden kvar i ansiktet. Jag lovar att om jag blundar skulle jag somna stående. Ni vet när man är så där trött så det susar i skallen och man kämpar med ögonlocken...Slumrade faktiskt till igår över frukosten, ett par minuter tills hakan gled ur handflatan.
Jag vet, man kan lägga sig tidigare. (gjorde jag igår) Men jag är inte kvällstrött så då har jag glömt morgonen. Jag älskar min egentid då ungarna somnat och jag lever på hoppet att de ska sova en timme till eftersom jag nu de senaste dagarna sen vintertiden hållit dem vakna lite längre på kvällen.
Min mammas svar på min klagan var att jag minsann också var morgonpigg när jag var liten. Det hjälper föga 36 år senare...

halloween

Prinsen har med skräckblandad förtjusning laddat för halloween i flera månader. Han började redan i somras. Har på loppis köpt egna pumpalyktor samt läskig maskeradkostym och nu ska här bli party har han bestämt.

Så varför inte? Då har vi något att pyssla med när vi är hemma under veckan. Vi började lite smått i stugan och under veckan kommer nog vi nog på fler ideér till utsmyckning.
Själva festen i sig är nog inte det viktigaste för prinsen. Jag frågade vad man ska göra på festen? - vi ska äta spöktårta och skrämmas blev svaret. Det är nog årets kortaste fest misstänker jag....
För att de vuxna inte ska bli helt snurriga satte jag en maxgräns på 6 barn. Det kommer nog att bli helt hysteriskt ändå anar jag.





snö, skoter, stugan

Inte alla har åkt skoter ännu, men det har vi! Vi åkte till stugan i torsdags kväll för lite familjeliv. Inte den bästa av planer kanske att åka på kvällen för det var superkallt i stugan när vi kom fram. Två sovande ungar fick vi paketera in i alla filtar som vi kunde hitta och elda som tokar för att få värme.
Men på morgonen var det skönt att vakna upp och se snön utanför fönstret. Inte så mycket men så pass att det täckte marken och bobben åkte genast fram för lite testkörning.
På eftermiddagen kom André med familj på oväntat besök och sov över. Det hann bli både kamp i "skippo" (kortspel) , "paltsvimmen" och bastubad. De sov över så på morgonen så startades skotrarna för premiärtur i backen.
Det gick fort och vuxna som barn slogs om att vinna racet ner. Belöningen blev korv på toppen av backen. Prinsessan hade en mer avslappnad inställning. Hon somnade på skotern och fick åka sin först tur nerför berget efter grillningen sovandes i pulka.




    


ödets ironi

Just nu sitter jag och tittar ut över mitt nystädade hem. Såå fint, rent och bortplockat...
Det var dax eftersom solen just nu är obevekligt låg och visade tydligt att det var illa ställt. Gick man barfota så blev föttena luddiga och sockarna svarta så ja, det var bara att ta sig i kragen och hämta moppen.
Det som slår mig dock när jag sitter här är att det är nu och endast nu som det får vara så här fint. Redan på en stund då man ska blanda välling kommer pulvret att smita och pudra aldrig så fint golvet nedanför köksskåpen. Sen i natt när man i sömnen ska värma välling kommer locket att droppa på golvet nedanför micron. Till frukost kommer de första smulorna och kladdet att landa på golvet under bordet och sälla sig till den senare lunchen och middagens rester. Inom loppat av två morgontimmar har alla leksaker hittat ut från lekhörnat och spritt sig över huset. Vi har hunnit byta kläder mer än en gång och tandkräm från morgonritualen (och gud vet vad mer)kommer att fläcka golvet i badrummet.
Sen kommer vi att öppna dörren ut. Innan alla är klädda kommer prinsen att ha sprungit uin och ut minst 3 gånger och jag halvvägs till bilen kommer att gå in igen med skorna på för jag glömt något.
När vi kommer in igen tar vi med oss all slask utifrån in i hallen. Innan helgen är över kommer golvet att vara i samma skick som innan jag städade i kväll. Är det nån vits??

Idag var prinsen på sitt årliga tandläkarbesök. Vi hade laddat för detta. Tänder är viktiga och borsta dem är inte alltid så kul. Han fick klart godkänt men gud vilken tråkig tandläkare... Lite roligt kan man väl göra ett besök för en blivande 5-åring? tandläkaren pratade bara med mig och över huvudet på huvudpersonen som låg i stolen. Ett under att han ens gapade! Bara in med spegel och krafstång och rota runt. Sen följde en lång monolog om hur viktigt det är med godisdag och enbart vatten som dryck, bla, bla bla. ja men hallå! Vi fick ju klart godkänt kan man inte lossa på förmaningarna då? Kanske lite beröm till prinsen? Hann i alla fall ge en tummen upp till lillkillen när han låg där och utan protester lät en främmande man gräva i käften. Sen fick han köpa en ny tandborste på apoteket. Där får man ju ge ett plus i alla fall när de har "hottat" upp sortimentet med en tandborste med döskallar på. Mycket nöjd kille som borstade tänderna  ikväll.

kalas


Vi hade ju så klart kalas för att fira en ettårig prinsessa. Hon hade nog ingen större koll på att det var hennes dag men ballongerna i taket var väldigt intressanta och sen kom det ju nya roliga leksaker att leka med. Hon hade personlig presentöppnare av en självutnämnd prins som lekte minst lika mycket med sakerna. 
 
Mormor hade en liten present även till storebror så efter dagens slut var alla nöjda. Det är ju lite jobbigt att inte vara i centrum själv en dag som denna.
Med det löste sig med "Batman" som gjorde bejublad entré.

Tårtan var väl ingen smakhöjdare enligt prinsessan men hon smakade i alla fall. Lite blyg över alla som kom på besök men tinade snabbt upp när morbror kom. Honom har hon lindat runt lillfingret redan....Och han hon tror jag!

 

 

 

 

  


1-års dag

Idag fyller vår prinsessa 1 år.
Hipp hipp hurra på din födelsedag!


home sweet home

Nu har man norrlänsk mark under fötterna igen. Skönt! Vi har haft jättetrevligt och fått rå om varann jag och prinsessan. Men jag har saknat prinsen massor. (mannen med) Och de mig! Skönt det också! Att vara saknad. Det tog prinsen igen med en helspeedad kväll där allt skulle hinnas med som vi inte gjort på de dagar jag varit borta tror jag. Så glad att rösten gick i fasett flera gånger då han blev ivrig.
Lite presenter i resväskan hjälpte väl till.....

Lite bilder från vår tripp:

Prinsessa på flygplansäventyr
 

kolla in kön till Ge-Kås, det var helt galet...

Skånsk spättekaka.
Smakar som en osockrad marängbakelse.





prinsesslek
 


Hurra en tand

I morse vaknade jag av att prinsessan låg och gnisslade tänder. Det kan man inte göra med bara två nere insåg jag snabbt. Där var mycket riktigt en liten till uppe som vi hälsar varmt välkommen. Den har vi väntat på ett halvår nu!
Idag är sista heldagen på vår lilla semester. Vi har tagit det riktigt lugnt sen vår heldag på Ullared. Den tog musten ur oss, vi shoppade tills vi " droppade". Det blev dyrt.... men så många fynd. Synd bara att jag inte hade mer resväska att packa i för jag hade kunnat köpa mycket mer! Där var så mycket folk att det var kö in. Helt otroligt egentligen.

vi ses snart Piteå!

hej från skåne

Hej! Jag kom fram till skåne!
Flygresan gick bra. Prinsessan var i sitt esse, inte en blund sov hon på hela resan, jo hon somnade 5 minuter innan landningen i Malmö. Gjorde en powernap på max 20 minuter och sen inget mer på hela dagen. Gissa vem som fick sovmorgon i morse...
Väskorna kom däremot inte fram. Den ena valde stockholm som semesterstad och leverarades först fram på kvällen av limousineservice. Vissa reser flott!
Idag har vi gjort Hässleholm city via Ica kvantum. Höll hårt i börsen dock för fredagen är vigd för Ullared och Ge-Kås. Ojojoj vad här ska handlas!!!


resfeber

Nu är det nära. På onsdag drar jag och prinsessan ut på äventyr till Skåne. Inte utan att man har lite resfeber. 
Resväskorna har dammats av och jag har börjat småpacka. Tvättmaskinen går varm för att jag ska hinna torka alla kläder så man har nåt att stoppa i dem. Mannen har tagit pappaledigt medan jag är borta och prinsen har nog inte fattat ännu att han ska vara utan sin mamma i flera dagar. Det ska bli intressant, både för mig och prinsen. Vi har nästan suttit ihop sen han föddes och jag har haft lilla förmaningstalet till mannen om att han måste göra roligt för prinsen med. Ett helt onödigt tal men är man sin mammas dotter så ligger det i generna....

Nu ångrar jag att jag kastat ut vågen, den hade behövs för att väga väskorna inför incheckningen. Prinsessan får ha med sig 15kg bagage och jag tror att det inkluderar barnvagn. Inte mycket vikt kvar då...
Nu ska vi ju inte åka till rymden och jag vet att de har affärer även i Skåne men lite bör man ju ha med sig.
Frågan är bara vad?!

Precis nu har dessutom prinsen verkligen hittat sin lillasyrra. Han vill inkludera henne i allt. Han gör allt för att hon ska vara med honom. Så idag har de bl.a:

haft morgonmys till Bolibompa.          


kört race med gåvagnen


 och badat.


helgen i snabbversion

Fredag: klippning, ytterst välbehövligt! reashopping av barnkläder. fortfarande nöjd över mina kap... vin och filmmys: Johan Falk -vapenbröder. Gillar man svensk spänning så är den att rekomendera.
Bobbycaren fick komma fram från gömmorna till prinsessans förtjusning (och prinsens).
Race i köket fick avsluta kvällen...

Lördag: Loppis där en hel del barnböcker inhandlades för kvällsläsning med prinsen. Han följde med så en hel del annat slank med. Han är redan en rutinerad loppiskille som fattat detta med att vara först för att hinna få fynden. Han manade på mig flera gånger när jag stannade till vid något stånd för att jag sölade: -Mamma vi hinner ju missa nu! Han hade redan scannat av lokalen på vilka bord som innehöll leksaker och dit skulle vi, ingen annanstans.
B.la hittade han denna maskeradkostym som nu är storfavorit!
Läskigt värre!

Sen blev det tjejfika på stan (utan barn!) med tillhörande shopping. SURSTRÖMMING, mumma för magen och mera film av det mer romantiska slaget. En miss av mannen som trodde på mer komedi än kärlek i filmvalet...

Söndag: Vi har varit på turne, hunnit med lite besök hos vänner man inte sett på ett tag och druckit litervis med kaffe. Avslutat kvällen med ett varmt bad och en god bok av min favoritförfattare för närvarande Leslie Pearse. Hon skriver böcker om starka kvinnor med tragiska livsöden i deras jakt på lycka under olika tidsåldrar för varje bok och gärna genom hela dera liv från barndom till ålderdom.
Man vet att det är en bra bok då badvattnet hinner bli kallt och man slits mellan att läsa färdigt kapitlet  eller kliva upp. Nu ska jag läsa lite till innan jag går i säng.
Nattinatt alla bloggläsare.


terrorist nr 2

Vänta nu sa jag att vi har en terorrist? vi har ju givetvis två. En trotsterrorist! Det är den ickeroliga varianten som man inte gärna har i sitt hem....
Ikväll vid läggdax hade vi hårda förhandlingar om fjärrkontrollen när det blev sovtid och det resulterade i att prinsen helt sonika ryckte fjärrkontrollen och sprang till toan. Jag lunkade efter skrikandes. -Du ska pinka och i säng nu!
Huruvida han pinkade före, efter, eller på fjärrkontrollen vet jag inte riktigt men den har utan tvivel varit en vända i toastolen och är nu STENDÖD!
På frågan: -vad! varför? svarar han sonika: -jag ville att den skulle vara magisk!
Hur han tänkte då iddes jag inte ens fråga!
Nu ska jag ta mig en huvudvärkstablett, det tar på att hålla igen. Migränen är ett faktum....

terrorist

Har jag nämnt att vi har en liten terrorist hemma?

Innan hann hon kasta hela förra toarullen i toastolen.. iinte första gången heller!
Måste komma ihåg att stänga dörren in till toan nu.

Ansiktet på en hyssunge, en mycket nöjd sådan.


RSS 2.0