Musikkalas


Idag skulle vi se prinsen och hans dagis med flera andra barn uppträda på scenen i ett stort musikkalas för hela rektorsområdet.
Prinsen drabbades av scenskräck eller shownerver som fladdrade utanpå. Det blev helt enkelt för spännande och för mycket folk. Fast en liten del av honom ville ändå gärna så det blev en kompromiss. Med mamma nära gick han ändå upp på scenen och "var med" eller hur man nu ser på det....


Med ca tusen människor i publiken och hälften av dem nya och gamla föräldrar från jobbet så stod jag allså där brevid min son och var väl kanske inte den mest bekväma mamman i världen just då. Ännu mindre då jag en stund senare fick slita ut honom genom folkhavet under skrikande protester då han gjorde en testing på allmän plats....

Hum.....få se nu , är jag pedagog till yrket.....?

prinsens födelsedag

Idag är det prinsens födelsedag. Ja vi har tjuvstartat lite för egentligen är den på tisdag men då ska vi på andra festligheter med dagis. ingen gladare än Prinsen att denna dag verkligen äntligen kom....

   
  (fler bilder på merasidan!)

Presenter, maskerad, ballonger, tårta och obligatoriska fiskedammen. Allt som ett barnkalas ska innehålla enligt Prinsen !

Dino dag 3

för er som undrar....

hektisk helg...

Hello allihopa!
I helgen har vi fullt upp. Syrran fyllde år igår och det firade vi hemma med grillpremiär. GOTT! Gjorde bla. ananassalsa som var supergott till. Lite måste man ju muta med för att få hjälp under loppisen som jag stod på idag. Det var bra timpenning, fast mycket kom med hem igen tyvärr och lite "nytt" oxå förstås. 5 tröjor och 3 byxor till Prinsen, overall och baddräkt till prinsessan och en toaborsthållare i rostfritt till mig....

Sen har vi förberett födelsedag hela eftermiddagen för prinsen som fyller 4 år i morgon. Många ballonger är det! Det ska vara maskerad så det blev lite tjuvstart på paketöppnandet idag. Jag har hittat en Buzz Lightyeardräkt på blocket som han var tvungen prova innan om den passade. Gissa hur nöjd han är....

Ananassalsa:
1 burk ananasskivor i burk ca 500gr
4 salladsslökar
1 röd chilifrukt typ spansk peppar
1 msk olja
1msk råsocker
1-2 msk vinäger
1/2 tsk salt
1-2 msk färskriven ingefära

Hacka ananas i tärningar. Finstrimla salladslöken och
finstrimla chilifrukten.
Blanda olja, vinäger, råsocker och salt i en skål och rör till allt löst sig. tillsätt allt och smaka av med ingefäran. Låt stå ca en timme innan servering.





4år och världsvetare...

Tänka att vara 4 år och kunna precis allt eller ialla fall ha tron om att man kan. Hos prinsen har inte jantelagen fått fäste ännu och det är så härligt att se när han med självsäker min tar sig an nya saker som om ingenting är omöjligt.
Idag är ett exempel:
Jag: -  I sommarlandet pratar alla ett annat språk, som engelska fast deras språk heter turkiska.
-Jag kan inte ett enda ord på turkiska inflikar mannen.
Jag: -nä, inte ens hej...
Prinsen: -Men jag kan! 
Vi: kan du??
-JA!  hejturkiska, så säger man i sommar landet.

SJÄLVKLART eller hur !!!

Ikväll har vi ordnat barnvakt för att kunna se Män som hatar kvinnor på bio. jag längtar, gruvar lite, längtar lite till, oroar mig lite.....Det kommer att bli jättebra och gå jättebra. Jag ska bara fälla ner mammavingarna lite och lämna mina barn i farmors trygga händer! Det är kusligt vad de är svårvikta!

födelsedagskalas/maskerad

Idag har lillprinsen varit på kalas som spindelmannen blanda alla prinsessor.
Kolla in tårtan!


Helnöjd var spindelmannen särskilt som han oxå fick paket. (födelsedagsbarnet för dagen kan inte komma på vårt) I paketet gömde sig ett experiment i form av ett ägg som växer och kläcks.
själva ägget kläcktes efter ca en halvtimma men sen ska dinosaurien växa i tre dagar. Jättebra övning i tålamod.
   dag 1.


ibland ska man ha tur...

Idag gjorde vi Nimbus värld. prinsen hade önskat åka dit ett bra tag nu och man får väl passa på medans han fortfarande är billig.... vid 4 år höjer de priset till 90kr.

En blivande byggnadsmästare /rivningsentreprenör?

   

När jag sen köper fika så säger människan i kassan att idag hade de en barnshow kl 14. Jag tror vi var lite av en testpublik för en framtida barnshow. Den var en riktig höjdare. En sjörövare , en prinssessa och en försvunnen skatt är ju en nervkittlande saga för en lillkille. Som grädde på mosen kom sen även självaste Nimbus som annars lyser med sin frånvaro på leklandet. prinsen blev överlycklig. Denna gången tordes han äntligen gå fram och krama honom.

fler bilder på merabloggen...

Det närmar sig!

Hämtade ut passen idag och det blev genast mer verklighet.
Nu måste jag börja organisera och packa snart

Turkiet here we come!

Antarktis

Ånej! detta var vad som mötte mig när jag öppnade frysen för att hitta lite middagsmat...
 

Någon hade glömt stänga fryen helt, förmodligen sen igår. Jag har en aning om vem!  Men eftersom man är oskyldig tills bevis talar för motsatsen så får vi låta denna gång passera. Jag fick i alla fall hjälp i efterarbetet. Vet inte om det var först och främst isen (gott...) som lockade eller att man fick leka med is och snö inomhus.

tegelstenar!

Idag har vi plågat våra barn på BVC. Kände mig som värsta morsan ever! Det var skönt att mannen följde med, ensam hade jag nog ballat ur. Två sprutor per barn, prinssessan har ju inte mycket att säga till om eller...., jo hon hördes mest vill jag lova men där gick det fort över!
Men mest blödde mitt mammahjärta för prinsen som oxå fick två sprutor. Han såg vekligen plågad ut när han tittade på mig med storögonen fulla av gråt. Vad hjälpte det med förklaringen om sommarlandet. Det var nästan våldtäkt att behöva tvinga ner byxorna för att ta sprutan på benet. Om jag då kunde säga aldrig mer men den rackarns sprutan ska ju tas två gånger.... tack och lov först inom loppet av ett år så vi får hoppas på minnesförlust av traumat.
Nu inte bara plågade vi våra barn. Prinsen hade 4 årskontroll samtidigt. Kollade hörseln och synen som han verkligen inte ärvt av mig. Rena rama falkblicken.  
Sen var det dax för kroppsuppfattning som de tydligen gör med hjälp av att barnet ska rita en streckgubbe, Hahaha verkligen Prinsens starka sida, not! Ni skulle ha sett gubben eller ja det som skulle föreställa en. Tyvärr fick man inte med den hem utan den skulle sparas för gämförelse till nästa år. Då ska vi ha legat i hårtträning tro mig.

Dagens bästa var i alla fall när vi skulle åka dit!
Prinsen: -mamma titta, där är stora lyftkranen..
Nej nu ser du den inte mera för alla tegelstenar!
Tegelstenar= 3 hyreshus. 

skamvrån!

I stugan har vi detta till skamvrå för Prinsen när han hyssar...



Haha.. skojar bara!
Prinsen kom på att detta var ett bra gömställe nu när vi var upp i helgen.
Inser ni hur litet utrymmet är? Och man kan stänga dörren!!!!!

tji fick jag...

Idag gjorde vi stan, jag och prinsessan för lite sista minuten inköp till stugan som vi åker till i helgen.
I småstaden iddes jag inte gå runt hela bygget utan beslöt mig föra att baxa upp barnvagnen i rullstolsrampen vid bion.
När jag som bäst är på väg upp passerar ett gäng högljudda killar med attityd i yngre tonåren. Lite fördomar hann passera min hjärna medans jag baxade barnvagnen baklänges. Gissa om jag blev förvånad när jag vände mig om, för där stod de och höll upp dörren så snällt så att jag kunde komma förbi. Jag blev helt varm i själen och glad att jag hade fel,  såååå fel! Det trodde nog jag var galen för jag tackade säkert 3 gånger.  Ibland behövs inte mer för att man ska vara glad i flera timmar.

teknikens hus

Idag drog vi till teknikens hus för att rasta rastlösa ben (Prinsens) och kanske hinna surra lite (jag) med Jeanette och Ullis som oxå åkt dit. Det blev dock jag som hade benvärk på hemvägen av allt rännade efter Prinsen som äälskade teknikens hus och försökte slå nåt slags rekord i hur mycket man kan hinna göra på kortast tid möjligt. ....
För att över huvudtaget få sitta en stund blev det lite mutning i form av fika och glass.

Teknikens hus är ju annars rätt tacksamt att släppa lös barn i då allt är tillåtet, nästan... och innefattar köradet av många tunga maskiner i bästa Byggare Bob anda. Kul för en liten kille. Han har kört allt från gruvborrmaskin till flygplan med största inlevelse.





Prinsessan har verkligen varit en superunge denna dag då hon hare fått finna sig att åka barnvagn större delen av dagen för att inte tala om hiss. Den har gått varm då teknikens hus ligger i två plan och när man följer i Prinsens fotspår finns ingen logik som att beta av en våning i taget!

Vi var på teknikens hus nästan hela dagen och det var två trötta barn(och en trött mamma) på vägen hem.
   





Fler bilder på http://lindals.blogg.se/mera

mamma, mamma....

Min älskling är på bättringsvägen för att inte säga helt frisk. Ingen feber sen i söndag men trött av pencillinen. Utöver det är han helt otroligt rastlös.... Jag har dock beslutat att han ska få vara hemma hela veckan från dagis för att inte smittas av nya baciller under tiden han käkar pecillin och är mer mottaglig.
Ett beslut som jag nu överväger om det verkligen var så lyckat för han driver mig till vansinne  !
Rastlös= mammig utan gränser. Som en skugga följer han mig hela dagen. Det där med att leka själv blir en hägring som man till slut tror man inbillat sig att han varit kapabel till innan.

Om jag skulle få en slant för varje mamma han har sagt idag skulle jag vara miljonär. Uttrycket uttjatat har fått en ny innebörd . Jag är så gruvligt less mamma (ordet allså, inte betydelsen) så jag var tvungen kolla av om han visste om att han hade en pappa oxå!?
Ibland använde han t o m mamma flera gånger i samma mening. 


Ett samtal kan låta så här:
Prinsen: -mamma!
Jag: -um...
Prinsen: -Mamma!
Jag: -Jaa?
Prinsen: -mamma, vet du?
Jag: nää?
Prinsen: -mamma, titta vad jag kan mamma!
Jag: - få se!
Prinsen: -mamma, se mamma jag kan_____!
(Observera att jag tittat hela tiden.....)

Men missförstå mig inte, jag älskar min kille av hela mitt hjärta men kanske just nu en aning mer när han sover...
 Innan veckan är slut kanske jag behöver öronmedicin

Rastlösa familjen

Idag har vi varit aningen rastlösa, Prinsen är feberfri idag redan. Pencillinen var grejhojta tydligen för den gjorde susen. Så idag är vi "sjuka! fast friska... ingen kul dag då man klättrar väggar hemma och samtidigt inte vill åka bort ifall man fortfarande är bacillbärare. För att göra något så körde vi en tvätta, städa, och  plocka bort dag som avslutades med hårklippning. Gissa vem som är förste klippare!
Vet inte vem som var mer nervös mannen eller prinsen. Ialla fall har han tungan rätt i munnen när han mycket koncentrerad klipper i pappas hår.

Jag ska stå på lopppis den 28:e då de kör en vinterloppis på Nolia. Så nu ska här rensas ordentligt. Hårda förhandlingar med Prinsen har inletts om vad som kan säljas och vad som ska vara kvar. (vissa saker kommer dock att smygas ut ur rummet en mörk natt...)
Det är magiskt vad intressanta hans leksaker blir när man försöker bli av med dem. Så idag har han lekt mer med vissa leksaker än han någonsin gjort tidigare. Gör ju inget en dag som denna!









Idag provade prinsessan morotspure för första gången. Det var mums så hon ville inte ens släppa skeden. Hon kommer att bli en riktig tjockis om hon ska vara så här matglad. Kul tycker jag som har svårare locka storebror till matbordet.









Imorse förgyllde seriesidan min morgon med en bit Hagbardstripp


Ibland kan jag känna dessamma...

Min älsklingskille är sjuk!

Igår klagade min kille på ont i örat och hade lite feber så alvedon och sömn blev medicinen. Det var inte min vanliga fartiga kille som igår  frivilligt bäddade ner sig i soffan under spindelmannentäcket. Oj vad det gjorde ont i mammahjärtat att se en så ynklig lillkille!
På morgonen hade han blod på kudden, var i örat och ett besök på akuten konstaterade akut öroninflammation med spräckt trumhinna. Enda trösten är ju att när trumhinnan sprack slutade det göra ont och Prinsen deklarerade sig frisk hos doktorn som ändå ville skriva ut lite pencillin. 


god morgon!

God morgon allihopa. klockan är 05.45 och jag är vaken, påklädd och har precis ätit frukost. Liten söt prinsessa bestämde sig för att det var morgon strax innan 5. Det är rart med barn... Sen älskar hon sin bror så han blev oxå väck till hennes ljuva morgonstämma. Han verkar tack och lov ha somnat om för det är tyst i sovrummet om man bortser från snarkande mannen. Nåja det är inte alla förunnat att få så mycket dag att spendera även om jag har planer på att väcka min söta sovande man på nån timme för skiftbyte på Kolmilavägen.

Tålamod?!!!

Att jag har kort tålamod är ingen direkt nyhet men sen jag fått barn har jag verkligen haft möjlighet att öva upp det.
Djupandning i kombination med att försöka se det kominíska i situationen som för det mesta är en surrealistisk miniversion av doktor Jekyll och mr Hyde.  Det är det som är så facinerande, man vet aldrig när det är dax hur väl man än försöker förebygga katastrofen....
Idag tex hade vi värsta konflikten över en isbit. Prinsen ÄÄÄÄLSKAR isbitar och gärna istappsvarianten ute. Vi har faktiskt gett upp så till vida att han numera får äta en och annan istapp bara vi först godkänd var den härrör ifrån. Takdroppsvarianten är den vi föredrar inte soptunnans, bilens eller dyl.
Så tillbaka till konflikten. Prinsen hade hittat en istapp ute storlek större som han promt skulle äta upp innan dagis. Vi hade varit kvar än kan jag säga! Så vi hade en lååång diskussion om vad vi skulle göra av den. Att kasta bort var det inte frågan om alls. Efter ett stund fick vi till slut kompromissa om ett gömställe utanför dagis under en spade. Vem hade kunnat ana att jag skulle föra krigspolitik på en torsdag förmiddag?

För att stärka mig själv och andra mammor har jag hittat några citat som jag tänkte man kunde börja rabbla som mantra när det känns en aning hopplöst....

En mor är inte en person att stödja sig mot,

utan en som gör det överflödigt att stödja sig över huvud taget. 

Dorothy Canfield Fisher


En mors tålamod är som en tandkrämstub

- den tar aldrig riktigt slut.


En mor som kan tackla två barn, klarar vad som helst

Judity Clabes


Gud kan inte vara överallt, därför skapade han modern.

Sigmund freud


Bajs

Nu har vi hamnat i bajsvärlden. Allt är bara bajs hemma hos oss. Prinsens nya favoritord inkluderar på ett eller annat sätt bajs eller prutt eller, ja ni fattar.....
Det har gått så långt att t o m jag tycker att det är riktigt roligt att få säga BAJSKORV, det är ju ett roligt ord som rullar på tungan.

Annars är vi på äventyr i spökenas och monstrens värld. Det är såååå spännande att  kura ihop under täcket och frossa i farliga sagor. Tack och lov för svarta barnkammarboken som går varm hemma just nu. Där finns ett urval av lagom farliga sagor som vi läser om och om igen.  Vi lånade säkert 10 andra böcker på biblioteket men vi har bara läst denna ännu.


Här kommer Philips favorit:
För busigt litet spöke
kan natten bli ganska lång.
När ingen finns att skrämma
och skjortan känns för trång.

Han rasslar käckt med kedjor
och häver upp ett skriiii.
Men allihop de sover
och struntar blankt däri.

Då kan han bli så sur så
han slutar gå sin vakt.
För även litet spöke
behöver ju kontakt!

Fotostudio

Idag har vi lekt fotostudio hos en kompis. Det var riktigt roligt! Vi hade som tur var hela dagen på oss att i lugn och ro arrangera både barn och kläder. Det behövdes... Mellan alla mattrött mannekängningar och sovpauser blev det inte mycket tid över för själva fotograferandet så Jeanette fick vara som paparazzi när vi väl var på plats.
Det samtidigt som jag hade en liten trotskille som inte ville vara med på bild när det väl var dax.


Så här fina kort blev det i alla fall.



Stugmysbilder

Lite bilder från helgen:
      nyhetshungrig??     

Hemma igen!

Hallå allihopa!
Nu är vi hemma igen. Vi har haft det underbart med sol varje dag, aningen kallt men vi har ju kunnat värma oss i bastun efteråt. Jag började med att tappa min mobiltelefon i snön första dagen när jag skulle fibbla upp den ur jackan. La luren i örat på min chef så det blev smått panik förstås. Inte direkt vad jag hade tänkt... Så det blev till att leka dektektiv med mannens mobil för att kunna ringa tillbaka. Utan telefon är man urkopplad från verkligheten. Det var nyttigt! Jag tror att en liten man varit i telefonen för den krävde pinkod när jag startade om den, något som den inte behövt på 4 år...

På lördagen fick vi sovgäster, Zarah med familj kom. Ungarna åkte bob nästan hela dagen och på kvällen fick alla sova i samma rum. De hade urmysigt. Tack och lov var de rätt utpumpade och somnade kl 21.30 och sov hela natten. Det blev t.o.m kväll över för oss vuxna att umgås på.
Jag och Zarah hann även in på Dollars i Arvidsjaur, ett måste faktiskt. Den är ju störst i sverige och välfylld med bra och ha saker.
Där blev det detta inköp, jag undrar vad de egentligen tänkte...

RSS 2.0