nära nu??

Idag gick prinsessan fem hela steg på egna ben. Ända sen hon började krypa för flera månader sen och fort lärde dig stå stadigt utan stöd har folk sagt att hon kommer att börja gå fort. Vi väntar ännu.. (snart 11 månader fyllda)
Inte för att det är någon brådska. Vi kan vänta lite till.
Det är väl som med tänderna. Hon ler glatt med sina två nedertänder som kom vid 6 månader. Inte en tillstymmelse till fler på G. Det som spar han har heter det ju! Om jag inte haft en prins som inte fick tänder alls före 11 månader skulle jag nog börja fundera om det är nåt fel.
Det jag funderar över är om de riktiga tänderna kommer att ta lika lång tid också.
Då kommer hon ju se rolig ut där i skolåldern med två tomma hål för undertänderna i flera månader....
Det lär ju göra underverk för ljudningen av bokstäver. Stänkskydd får delas ut vid T, D, G etc..

Det jag är glad jag har hunnit glömma är sovrutinbråkandet. Först nu när det är samma visa igen kommer det tillbaka, minnet allså. Vår rara prinsessa är av ytterst envis natur och har bestämt sig för att sova är överskattat och defenitivt inte i egen säng. Vi kör just nu den hårda linjen. Mja halvhård i alla fall. Mammahjärtat blöder och prinsessan somnar gråtande av utmattning men I EGEN SÄNG! Här vill jag påpeka att det är gråt av ilska snarare än tyck synd om mig. Hon är skitförbannad för att hon inte får komma upp i famnen och somna där med oss i TVrummet mitt i händelsernas centrum. Kroppskontakt hela tiden och varmt varmt varmt. Det gäller även dagtid just nu så jag har fått nog. Klisterunge dygnet runt nej tack!
jag älskar dig trollunge men jag behöver lite egentid!

jo just det

Hann knappt andas svininfluensa så blev prinsessan sjuk i feber och värsta förkylningen. Utan luft kunde hon knappast andas och vi har "sovit" halvknapert sittandes i fotöljen hela helgen. Nu är hon dock betydligt bättre och jag har fått sova ikapp lite under dagen innan mannen börjar nattskift. Det blev ju därför ingen loppis, varken att gå eller stå. Så man har fått baxa in alla prylarna i bodan igen. dubbelsuck. Nu hinner jag nog inte loppisstå alls i sommar. Jag som redan hade planer för pengarna... Så typiskt mig eller hur?

jaha, svininfluensan då...

Med hösten kommer bacillerna tillbaka.Och min bacillskräck. I år även den värsta epidemin sen spanska sjukan. Hum säger jag, vad ska en mamma göra???
Rustat mig med sprittvätt och hoppas på det bästa. För om det vill sig illa så blir jag/vi smittade på affären. Behöver ju inte vara dagis, eller vänner till prinsen.
En del är mer drastiska som insändaren i dagens PT


Insändaren tycker på fullt allvar att skolan bör hållas stängd tills faran är över.
Hon funderar över lärarnas, skolstyrelsen och socialstyrelsens brist på ansvar.
Det ger mig 2 frågor:
vad jobbar hon med som inte kan bli smittad på jobbet lika gärna?
Hur hade hon tänkt lösa barnens omsorg medan föräldrarna arbetar?
För om ingen går på jobbet stannar sverige utan epidemi...

trött, tröttare, tröttast

Är det höst eller??
Mannen har gått tillbaka på jobbet och jag har hamnat i koma, bokstavligen. Gud vad trött jag är. Somnade igår kl 21 då hade jag vandrat runt som en zombie i en timme.
Har ju förstås viss aning om varför jag är trött. Vi har börjat avvänja prinsen med nattblöja. Med föga framgång. Därav nattsuddandet. Så förutom nattvälling till prinsessan så gäller nu nattpinkning eller /och nattbyte av sängkläder. Det gör att jag får ännu mindre av redan lite sömn, suck. Dock inte redo att ge upp ännu så jag prioriterar härmed sömn före socialt liv för alla som tror jag gått under jorden.

måndag

Idag är det måndag , blå måndag i verklig benämning. Sommaren är över känns det som.
Avslutade sommaren i Burträsk i helgen med barnen. Det var som vanligt lika trevligt med god mat och gott sällskap.
Fast nog känner man sig lite som Taikons när man drar iväg. Hela bagaget fullt för två dagar.  Fick t om med cykel denna gång då det alltid blir en promenad till ankdammen och Konsum när man är där. Vis sen sist så fick prinsen cykla denna gång för annars är det fort trötta prinsfötter och en trött mammarygg...
Ungarna somnade tidigt men kom sen på kvällen alla i min säng. En 90cm säng med två barn bådar inte för mycket sömn men lite mysigt var det ändå. Slutade med att prinsessan och jag låg "skavfötters" med prinsen för att få lite mer plats.

Inga nycklar har under helgen hittat till polisen tyvärr. Min förhoppning är att de hamnat i en brevlåda och resan till polishuset tar ett par dagar. Hoppas, hoppas, hoppas.

Har i alla fall bokat resan till Skåne nu så man har lite att se fram emot i höstmörkret. 5 dagar på okänd mark. Första resan ensam i flygplan med barn blir det också. Det kan ju bli intressant. Med byte i Stockholm, gulp!

Har bestämt mig för att dryga ut kassan med att stå på loppis till helgen, bara det inte spöregnar förstås. Det finns ju en del i förrådet nu från både prins och prinsessa. Sen är vi några stycken som ska stå så man kan ju hinna med lite shopping ändå. Det blir väl plus minus i kassan kan tänka....


syskonkärlek


Syskonkärlek eller?

motordrivet

Det är märkligt att pojkar är så facinerade av allt som har motor och rullar...


telefondöd

Idag var det uppenbart att min telefon inte går att rädda. Stendöd lyder prognosen. Mannen har inte riktigt gett upp hoppet utan tror att ett nytt batteri är botemedlet. Jag är inte lika hoppfull. mannen har i alla fall beställt ett nytt så får vi se. Om inte så har jag i alla fall ett reserv till nästa telefon som utan tvekan blir en likadan.
Vi har fått besök från Råneå i helgen. Vi träffades på 56:an för prematurer med prinsen där de också hade fått en racerklille. Vi har haft som mål att träffas live åtminstone en gång per år men det är inte lätt att få ihop det. Tack och lov för internet, MSN och bloggen/facebook annars hade vi nog aldrig kunnat hålla kontakten. Nu har vi chattat nästan varje vecka så när vi väl träffas så är det som vi bor grannar typ.
 

Ps. vet ni om att R2D2 i star wars är en flicka? Det säger prinsen bestämt att så är det!
Han önskar sig en sån mer än nånting annat just nu.
(Typiskt att min prins första förälskelse ska vara en tjejrobot...)

fångad



Min son..."suck"

roligare bilder

Det ÄR roligare ta kort med en bra kamera!
Har fått min födelsedagspresent i förskott, en ny kamera. Mannen behövde bara vara fotograf med min gamla (fast nya)en dag för att få ett spykbryt och köpte en ny på störten. Tänk om det fungerar på annat med?? kanske skulle skicka honom till strykbrädan= nytt strykjärn???
Nå i varje fall så har jag nu under ett par dagar lekt med den i ett försök att förstå mig på alla braiga finesser.
Jag har ju en prins som helst inte  vill fastna på bild så det är fula miner, tungor och handpåläggningar på alla bilder jag tagit sista tiden. Men nu hinner han inte med. Den är snabb denna nya leksak och så har den zoom. En mycket bra uppfinning för fotoskygga individer. Man kan stå en bit bort och tjúvfota. Lite som papparazzi känner jag mig.
     

poolen

poolens temperatur var idag 29,5 grader. Prinsen har badat i 4 timmar och kvarterets alla ungar har också hittat hit.
Ett rätt kul sätt att lära känna sina grannar på då vår regel är att det är ok att bada så länge en vuxen (annan än oss) följer med och agerar badvakt för utomstående barn. Det innebar idag att vi hade 6 föräldrar som drack kaffe på vår altan. Skönt att slippa jaga badstrand och prinsen var ju nöjd som hade mer kompisar än nånsin...

semesterparadis

I helgen har vi flytt stan och campat hos brorsan i hans stuga. Det har varit helt underbart! Vi har fått egen stuga, bara det är ju lyx med bästa stugkänslan i. Ingen TV, inget vatten men tack och lov el så micron fick följa med på semester. Kan inte leva utan micro för all barnmat och välling som ska värmas på alla tider av dygnet.
En hel del har hunnit med ändå på vår helg.
Årets första kräftor tex:
 Sen har det ju hunnits med en hel del bastubadande, jag har t om badat i älven. Det är som balsam för själen att basta så nära naturen och pinka i det fria eller duscha näck med myggen som enda åskådare. Vi har även lekt turister och kollat av närområdets kulturliv. Laxtrappan i Fällfors och ett naturfenomen som kallas  Maranäsvältan. Vi har trotsat regnet som kom på lördagen med grodjakt och prinsen har kört fyrhjuling en hel del. Storkusinen har kört före och visat väg och bromsat fart till prinsens förstjusning eller som han säger: -vi kör lopp mamma!
På kvällarna när ungarna har somnat har vi startat eldstaden utanför och grillat korv, druckit lite stärkande och struntpratat. Så himla underbart avslappnande. Den enda som varit lite skeptisk är vår prinsessa som tydligen inte litar på fläktar över huvudtaget. I stugan finns en takfläkt /lampa som hon är livrädd för så varje morgon har sirenen gått så fort hon fått syn på den, allt eftersom dagen gått blev hon modigare för att sen börja om nästa morgon...


RSS 2.0