sjuk

Jag är sjuk... somnade frusen i sängen med min riskudde som värmekälla redan vid niotiden igår.
Sömn sägs ju vara den bästa medicinen så det ska det bli fortsatt mycket av idag tänkte jag. Vid halv 3 i natt gjorde prinsessan mig sällskap med en temperatur av 39,2. Så vi myste på i soffan, åt glass och såg konståkning.
Som två riktiga nattugglor!

Bild lånad från :http://blogg.aftonbladet.se/4797


nödlögn

Idag var jag och storhandlade och tiden blev över lunchdax och det blev lite bråttom att hinna fixa mat innan Prinsessans sovklocka ringde.. så jag greppade en påse potatisburgare ur frysdisken och lagade till när jag kom hem.

Det är kanske inte alla av er som vet det men vi bråkar ju med prinsen vid varje matsituation. Han har bestämda åsikter om vad han ska äta och när...
Oavsett hur väl vi informerat om matdax så är det alltid fel tid och oftast oxå helt fel mat!
Om prinsen fick välja skulle vi äta hamburgare 7 dagar i veckan till både lunch och middag. Nu får han ju inte det utan vi tvingar honom äta det vi serverar (hemska oss!!) med övertygelsen att åtminstonde något från tallriken borde gå äta...
Till det som totalvägras är framför allt kött, ( Mannen är ju bara älgjägare!) potatis (om inte i stripsform) och det mesta i grönsaksväg.
Därför kan man ju fundera på hur pass stressad jag var då jag greppade en påse potatisburgare som lunch???
Dessutom på frågan: -vad ska vi äta?
så svara jag just det: -potatisburgare!
men sen föll polletten ner för när nästa fråga kom:- Det innehåller väl ingen potatis?
så svarade jag snabbt: - nä! det bara kallas så...

Tror ni inte killen petar i sig nästan 2 st.
Nu ska erkännas att det är inte första nödlögnen runt matbordet och inte heller den sista för när det fungerar,
som idag så är det värt det!

spänning

Man vet att det är ett spännade spel när man nästan klättrar på väggarna...
  
Vem behöver ett WII när man lever sig in så i Marios värld?

vänta nu...

sa jag att mina ungar var på bättringsvägen? Ha, kul! Där fick jag för att jag jinxade...

Prinsessan har laddat om för rond 2 och fick feber på eftermiddagen och nu har hon hostat så hon kräkts två gånger. Kombinerat med massor av snor. Hur mycket snor kan en såå liten näsa egentligen rymma?? Det blir en ny vaknatt i fotöljen gissar jag. Vilken tur att man har lärt sig konsten att sova korta perioder sittandes i en fotölj sen prinsens tid. Vi har haft  planer på att byta ut vår soffgrupp mot något modernare men jag tror minsann att de får hänga med ett tag till. De formar sig så fint efter rumpan nu... 


Pavlovs hundar

Om man upprepar något tillräckligt länge så blir det sanning. Ungefär som psykologins Pavlov med sina hundar. Där han ringde i en klocka innan mat så till sist började de dregla bara av ljudet från klockan även om ingen mat fanns.
Så är det just nu med snön på vårt tak. Det har tjatats och påpekats från alla håll varje dag i veckor så nu är det sant.
TAKET KOMMER ATT RASA IN AV ALL SNÖ!!!!
I natt sittandes i fotöljen med prinsessan i ett annars tyst hus ( sa jag att prinsessan har natthosta igen?) så hördes knakningar från taket. Det logiska och mest troliga var köldknäppningar för graderna kröp under kvällen ner rejält. Men i en trött värld, matad med farorna som lurar ovanpå så såg jag olika senarion av hur taket faller ner.
Skrämde slag på mannen som jobbade natt då jag ringde honom på jobbet kl 03.21 för att kolla av om han trodde vi måste utrymma... Deklarerandes att i morgon SKA taket skottas.

Gissa vad hsn gör just nu....

Idag älskar jag troligen min man mer än han älskar mig. 
Det är priset för att inatt  kunna nattsudda mer avslappnat!


helgbilder

 
kanonväder!
 
teamwork ger bästa pizzan.

 Vem säger att man inte kan gunga gunghäst ute?

 Trött tjej som somnade under påklädningen.

Nu ska här grillas korv.

Drömmar om framtida skoterkörning

Sist men inte sämst....



vårkänslor

Stugan ger mig ro i själen. Den har lugnade effekt på resten av familjen oxå. Prinsen har under helgen myntat "detta är en toppendag" flera gånger. Han stortrivs. Det har nog lite med friheten att göra och det att vi verkligen umgås här. Här struntar jag i dammråttorna, oredan, disken och bara är. Det finns bara två rum att befinna sig i dessutom så även om man inte är med så är man där om ni förstår vad jag menar...
Även prinsessan tror sig mycket bättre och ungarna samspelar på ett helt annat sätt. Här gäller inte mitt och ditt.

Lördagens väder var verkligen på vår sida. Vi har haft en toppendag! Vi har åkt bobrace i backen, grillat korv, gått på isbitsjakt och ätit prinsens favorit - marschmallows. PÅ eftermiddagen invaderades vi av släktingar. De mellanlandar här till i morgon för skotersafari mot Arvidsjaurs fjäll...
Vår trostjänare till familjeskoter ser aningen bortkommen ut bland dessa fina raceråk. Bara den inte utvecklar mindervärdighetskomplex! Bastun har gjort skäl för sitt namn nu, vi bastar i omgångar. Hur underbart är inte det! Med lite öl på stenarna luktar det nybakat och huden ryker när man går från bastun och in. 

Det är lite vår i luften nu känner jag!




tjatigt?

Idag fick vi skratta lite när vi satt till middagsbordet. Vår prins har lagt sig till med att gärna lägga av en rap som understyrker det faktum att han är mätt,  varpå jag genast spände ögon i honom och sa: -och vad säger man då?
Innan prinsen hann komma med sitt "ursäkta" som jag väntade på så hördes från bordsändan: -tack, tack..

Skillnaden mellan 4 år och 1,4?

Det känns ibland aningen tjatigt med alla kommentarer. Men nödvändigt ändå. Undrar just hur länge det ska ta innan saker görs spontant?
 


sovbonus

Hurra, prinsessan har beslutat sig för att sova är viktigare än nattamål. Den senaste veckan har hon sovit vidare istället för att kräva sin vällingsflaska. Det betyder mer sömn till mig!!!
Det är mer än ett år tidigare än prinsen så det rör sig om massor av underbar sömn i mitt fall.
365 nätter x 15minuter =5475minuter eller ca 91 timmars mera sömn på ett år.
Tack prinsessan! det ser jag fram emot...


RSS 2.0