hejdå skåne..

Så åkte de hem våra besökare. Det blev tomt och tyst även om vi har en "skriklobba" som ´kan fylla ut tystnaden!
Det är inte utan att det är lite tinnitusvarning  när ljudfrekvensen ligger som högst.
Det har varit en bra vecka även om inte Piteå visade sig på sin bästa vädersida. Lite har vi i alla fall hunnit med.
Eventuellt om allt klaffar så får skåne vara värdinna till mig och prinsessan  till hösten.

Tillbaka till verkligheten och vardagen hamnade vi sen på kvällen då mamma läggs in på lasarettet med en liten blodpropp. Den här gången verkar det ha gått bra, bara lite svagare i vänsterarmen. Även om vi har våra duster och hon kan vara mer än en handfull så är hon ändå min mamma. Såna här gånger får man svart på vitt vad det innnebär att vara "eftersläntaren" i syskonskaran. Andras mammor är runt 50 medan mamma är över 70. Hon är ju faktiskt gammal nu... Jag ska försöka tänka på det hänefter, men å andra sidan har vi munhuggits sen jag föddes. Toleransen är liten på mammafronten. Jag har alltid sagt precis vad jag tycker och tänker till min mamma och hon till mig. Det är nog en del av hur vi är och det är med kärlek även det, kanske inte just i det ögonblicket bara...

badpremiär

Nu är det officiell premiär.
Hela familjen+ besökare har badat i poolen. Endast 22 grader men solen sken ju för första gången på flera dagar.
Hela tre simtag kan man ta i poolen, jag vet för jag har provat. Men det är ju inte därför vi har köpt den....
Prinsen bottnar, det är viktigast!
 

Granparken

Idag sken solen och vi kunde visa ett vackert Piteå. Vi tog prinsessorna på äventyr i Granparken. besökande prinsessa har en stor förkärlek till djur och detta var hennes grej. Hon utropade KOOOOOOOOOO så där som skåningar gör och fick klappa både det ena och det andra i djurväg...
  


   

Kärlek

I prinsens värld är inget omöjligt. Fantasin obegränsad och tron kan försitta berg som det heter. Idag kom han på att det nog var bra att ha ett Batmanlarm med tillhörade lampa på taket att larma med så han skulle hitta. För tjuvarna ni vet...
Så vi började förklara om att Batman hade nog lite körigt att hinna komma hit med eftersom han jagar tjuvar i Gotham city och att pappa nog klarade av tjuvarna på hemmaplan. Men riktigt nöjd var han inte. Vi undrade lite varför han måste komma hit och svaret blev:
- Så jag kan säga att jag älskar honom!!!
Efter en stund kom vi i alla fall överrens om att skriva ett brev, då skulle han ju kunna läsa det när han har tid.

sevärdheter i Piteå...

klart man måste göra ett besök på loppis när man kommer från skåne, eller hur? Nu har vi visat annat av Piteå också. EM te.x och barnens hus.... nä skojar bara. Besökande prinessa gillar inte bilar nåt vidare så utflykterna blir lite begränsade då. Lite sightseeing har vi dock gjort liksom på vägen. Men loppis var dagens stora mål. Lite leksaker kommer att få åka flygplan till sitt nya hem så mycket kan jag säga!

besök

Just nu har vi långväga gäster på besök. Ända från skåne till Piteå för att ha semester hos oss en vecka. Det känns väldigt roligt men det kräver ju ett visst engagemang. Vi kan ju inte precis bara ta dagarna som de kommer och uggla inne. Den stora frågan är allså vad har Piteå att erbjuda i turistväg... Vi satt och grunnade på det innan de kom, mannen och jag och vi kan väl säga så här! Det blev helt blankt!!!! Tack och lov är det just nu PDOL så där har vi ju lite att visa upp. Sen blir det nog Granparken nån dag och ev. svensbylidá då det är en i prinsesstorlek som ska underhållas mest. Små prinsessor struntar i fina vyer och norrlänska renar.(såvida de inte går att klappa förstås) Vi ska väl bjuda på lite norrlänsk mat i form av grillad älgfilé och möjligen även palt fast den köpta variaten eftersom jag inte direkt är någon paltmakerska.

Fast mest är vi nog hemma i alla fall. Där är det så mycket att upptäcka ändå för små filurer och tacksamt nog redan barnanpassat så det är lugnt för alla. Idag tog vi fasta på solen som faktiskt lyste upp himlen och badade i prinsessans egna pool.

kaktjuv


Kaktjuv tagen på bar gärning!

poolpremiär!



Bara 20 grader ännu men vad gör det när man är barn...
Som han har längtat!

nöjd!!!

Äntligen fick prinsen köra sin 4-hjuling. Som han har väntat! Han har fått den av sin kusin men den behövde en hel del kärlek och framför allt någon som var motorkunnig. Så den har stått i garaget länge. Säkert över ett år, om inte två. Prinsen har suttit på den och övningskört och längtat! I år förbarmade sig en arbetskompis till mannen att fixa den och efter väl tilltagen strypning av gasen så fick prinsen klartecken även från mamma att prova på riktigt. Det var spännade, både för mamma och prins. Men för att vara en i övrigt rätt framåt kille så intog han denna med tillförsikt. Tack och lov! Hade en syn hur han gasade i full fart och hoppade av i panik är han inte kunde stanna. Jag var redo för gatlopp....


minisemester

I helgen har vi gjort minisemester mest för att komma bort från altanen och göra något roligt för prinsen. Vi drog till Boden 2 dagar med "Otello" (hotell). Vi började med attt hälsa på cowboysarna och till prinsens lycka fick han en pistol att skjuta med. Ett ställe där man faktiskt får skjuta på banditer och smälla med knallpulver. Drömmen för en fyraåring, tro mig. Har har sällan varit så i gasen men ändå helt med i alla shower som han tog på största allvar. Han har hjälp sheriffen fånga in "scareface" och vaktat honom medan han fick straffarbeta. Sötast var han nog när "Scareface" vände sig till publiken och frågade om de inte kunde en arbetssång som de kunde sjunga medan han arbetade och prinsen helt allvarligt räckte upp handen och föreslog Blinka lilla stjärna, så den hade alla allsång till medan han grävde.
  
Sen kan jag varmt rekommendera Bodens bed and breakfasthotell. Lite billigare än ett vanligt hotell, men fräscht och man slipper allt som tillkommer om man skulle ha hyrt stuga.
PÅ lördagen gjorde tjejerna stan medan pojkarna intog NOrdpoolen. Prinsen har åkt kanor och plaskat så han var mer än nöjd på hemvägen. Det var tjejerna oxå, vi slapp bli blöta och hade flera timmars trevlig shopping. Det var förvånansvärt många trevliga affärer i lilla Boden. Tempot var betydligt lugnare och det fanns faktiskt kläder kvar på rean...

svensk sommar

Ännu en semesterdag i denna ljuva svenska sommar...

fiskecamp

Idag drog vi till fiskecampen på jakt efter storfisken. I ett inhägnat område simmar laxarna i väntan på att bli upplockade av oss trodde vi!
Innan hade vi ett tag idén att vi skulle fiska laxen och grilla den där till middag fast vi tänkte tack och lov lite längre och tog med hamburgare. Det var väldigt tur eftersom fiskarna bara retades och vi fick åka hem tomhänta!
Höll dock på att bli utan mat helt och hållet då ingen hade tänkt steget längre och tagit med vare sig  ved, kniv eller yxa. (är vi norrlänningar eller?) En tändare hittades dock i botten på min väska. Tur att man inte ids tömma den så ofta. Så efter mycket om och men blev det mat.
Vi hade större tur med vädret eftersom solen sken på oss hela eftermiddagen så det kändes bra när vi kom hem och såg vattenpölarna efter regnet som tydligen kommit på hemmaplan.
Efte en stund gav ungarna upp och roade sig på lekplatsen i stället, kvar på bryggan stod karlarna och fiskade i förtvivlan... Det är väl lite manlig heder på spel kanske?
 
Sen måste jag bli bättre på att organisera mig. Jag har helt legat av mig. Med prinsen var man rustad för det mesta. Man hade extrakläder i bilen, extramat (mutor)i bakfickan, väska packad med allt från tandborste till plåster. Kort sagt redo för allt... nu kommer jag knappt ihåg när och om prinsessan ska ha mat på tripperna, inga blöjor eller våtservetter i väskan och aldrig extrakläder med på utflykter vid vatten.  Gissa om vi hade en blöt prins idag!!! så klart var han tvungen kolla av om vattnet fortfarande är vått.

havsbadet i repris.

Idag gjorde vi havsbadets lekpark igen. Vi hade bättre tur med vädret denna gång. ( se länk) Idag blev det så där mysigt som vi hade hoppas på förra gången. Prinsen fick leka av sig med kusiner och jag fick mysa på en filt medan prinsessan sov och ha det gott i solen. Idag har varit en bra dag helt enkelt. Igår inte så bra, prinsens goda humör var fullständigt borta och i dess ställe en tjurskallig och butter kille som surade över det mesta. Han var kort sagt på lågpris igår. Men nu är rean över och idag har vi haft mysigt nog för två dagar istället.
  


ang spikmattan

spikmattan har en ny fantast. Prinsen har kommit på att den är rätt kul att ligga på och se bolibompa på kvällarna.
Lägg märke till att det dock är med kläderna på... Så nu mer än nånsin hoppas jag på denna djupverkande avslappning som den utlovar. Det vore underbart om den kan få mitt lilla enegiknippa att varva ner lite.

Märkt för livet



Nu är man märkt för livet! (igen)
Jag är supernöjd. Men d-j vad ont det gjorde! Inget för de blödiga. Fast man får väl skylla sig själv, särskilt om man sätter den ovanpå skulderbladet så nålen tar i benet...
Nu får ni vänta en 2 veckor på det riktiga resultatet när rodnaden och sårskorpan har läkt ut. Då framträder skuggningen bättre och tatueringen blir mjukare.

Dart vader

Vi har fått ge oss och inhandlat lego alá Barnens hus. (se tidigare inlägg) Det blev Star wars lego för det är tydligen vad som gäller just nu. Favoriten är Dart vader. Hur han känner till honom och star wars är för mig en gåta men det snackas väl på dagis kan tänka.
Måste ändå erkänna att det varit värt varenda krona för sällan har en prins lekt så länge och varit så nöjd. Han deklarerar glatt för alla som han träffar om sitt nya lego och en eller två legogubbar är ständiga följeslagare vart han än går.

I vissa lekar är rekvisita növändigt så jag har det stora nöjet att presentera Dart vader!
 

sparkad!

Även i hemmet är det lågkonjuktur tydligen. Prinsens nya utryck för veckan är i samband med att han inte får som han vill, sparkar verbörande omedelbart! Så bara i dag har jag blivit sparkad minst 3 gånger från mitt jobb som mamma.
- om jag inte /... / så får du sparken!
Hårda bud verkligen! Synd bara för honom att jag inte fattar vinken. Men så får han ju chansen att sparka mig fler än en gång...  Man får kanske betrakta det som träning inför yrkeslivet. Det bådar ju för nåt i chefsposition...


tatuering

Så ska jag äntligen få min tatuering gjord. Har haft min bild klar för mig ända sen prinsens födelse men självklart så här lägligt dan före dan före dopparedagen har jag panikångest...
Är den för stor, kommer jag att gilla den när den väl sitter, etc, etc.
Så här får ni ett liten smakprov.
Säg nu ärligt vad ni tycker men håll tyst efter onsdag för då är det försent...

sur som en citron

Min prins har kommit i suraråldern. Intressant detta...
Han kan verkligen konsten att se sur ut. Armarna om kroppen, ögonbrynen nere vid näsroten skrikandes:
- jag vill som jag vill som jag vill så det så!
Eller igår hos mormor då han borrade in huvudet i ett hörn(en variant på storken) och surade. När jag frågade varför så svarade han att han ville se på bolibompa. Han hade inte ens frågat om han fick se utan surade i förebyggande! Herregud!!! Lite söt är han allt ändå, fast man inte får skratta kan jag inte låta bli lite i smyg....


bildfattigt

Det är lite bildfattigt på min blogg just nu. Jag vet...
I försök att jonglera prinsessa på ena armen och fånga prins i flykt med kameran i andra handen stöp jag nästan på näsan över en pall och fick välja mellan att kasta kamera eller prinsessa för att dämpa fallet. Kameran förlorade...
Den ligger nu i sopkorgen i bitar. Har siktet inställt på en ny kamera så snart blir det bilder igen.


lego

Ojojojoj!
Min prins har just hittat lego som ny favoritlek. Det verkar dessutom hålla i sig. Hurra tänkte mamman (alllså jag) en grej att verkligen spinna vidare på. Bra för fantasin, kreativiten, finmotoriken osv. Pedagogen i mig fick gläjdefnatt!  Ända tills jag kollade priset på lego... Oj igen.
Nu ligger prinsens intresse mest i att bygga de allra enklaste skepp, båtar, bilar och sätta gubbar på och leka. På Barnens hus vill de sälja mig färdiga byggsatser i större eller mindre skala med mer eller mindre dyr prislapp på. Det är ju inte riktigt där vi är, framför allt inte jag som ser mig själv få tokbryt i försöken att bygga komplicerade farkoster efter ritning. För finns de på bild ska de byggas det är jag illa medveten om.
Min favoritställe Blocket . se var inte till någon större hjälp heller. Där säljs legogubbarna styckevis a 60-115kr eller legobitar per 200kr kg. Fatta 200kr! Då vet man inte ens vad man får mer än kilovikten +fraktkostnad!
Så nu är mitt enda hopp loppis. Mitt MECKA. Måtte vi hava tur och gudarna vara givmilda...(och billiga)

RSS 2.0