praktiskt

Det lockar till en del skratt när prinsen testar ut nya ord. Det senaste är PRAKTISKT som han gärna använder i olika sammanhang. Så i dag till lunch lät det så här vid matbordet.

-Kom och ät det är lunch...Men du har ju inga kläder (vanligt) . I alla fall kalsonger vid matbordet så får du tröja sen. Det är pytt med rödbetor! (ny vit tröja tänkte mamma).

Efter en stund:
- mamma jag fryser!
-stäng balkongdörren..
- mamma jag vill ha en tröja.
- jag hade tänkt att vi skulle försöka undvika rödbetor på den, kan du vänta?
- då vill jag ha nåt praktiskt! jag kan ta morgonrocken....

Och ja, morgonrockar  är ju praktiska!!!

skottpengar

Nu är det skottpengar på Mc Donald´s. Ni har väl hört den nya reklamen?
-Är vi framme snart?
-Är vi framme snart!
minst tusen gånger. Denna reklam har även min prins bak i bilen snappat upp så när den går på radion (som om det inte är nog) så kommer ekot bak i bilen och han slutar inte i första taget....
Jag vet inte riktigt vad Mc Donald´s tänkte sig med denna reklam, men förutom att den nog ger fler än mig hjärnblödning framme vid ratten så skulle jag lätt kunna döda någon,  och då menar jag inte prinsen bak i bilen. Tur att det är långt till närmsta Mc Donald´s säger jag bara!

nytt försök till utflykt.

Idag lyckades vi bättre. En hemmamamma bjöd in oss på bad i bassäng. Och en dag som denna tackar man inte nej. Strålande sol och tempererat bad lockade ut alla badkrukor i vattnet!

väderguden skrattade...

Idag i 25 grader och strålande sol så tog jag ungarna till havsbadets lekplats för picknick och lek i det vackra vädret. Fler hemmamammor hade jag också lyckats lura dit. (förlåt...)Hann inte mer än öppna bildörren förrän jag hör åskan mullra. Då först kom jag på att kolla upp i skyn. OJDÅ är bara förnamnet! Men jag tänkte att det kanske var lokalt, ni vet ibland när man varit ute vid havsbadet har inte regnet orkat ut till havet utan legat en bit in. Så inte idag! Det började hällregna.... så vi picknickade i en liten kur, vi och en hel dagisgrupp. Många var vi. Efter andra skyfallet gav vi upp, väderguden skrattade åt oss då vi tog vårt pick och pack och lämnade leklandet. Väl instuvade i bilen kom solen. HAHAHA roligt!

tillbaka till verkligheten

Nu är vi tillbaka från midsommarens traditionella  firande i Klubbfors. Vissa ingredienser bara ska vara med, så även i år. Byns midsommarfiraden på dagen med lotterier, och lekar är ett måste. Luftgevärstävling är allvarliga saker...
jag sköt 41 av 50 möjliga, inte illa av en som bara dammar av bössan en gång per år eller hur!
Mannen vann  i år med 47 poäng. Grattis! 
       
Sen ska det ju ätas så man nästan spricker. En del bastande har vi också gjort. Det är något  helt underbart att sitta i en bastu med älven som utsikt genom fönstret. Eller duscha helnäck i det fria med älven och myggen som enda grannar...
Vissa har även badat i älven. Vet inte om det är modigt eller galenskap att bada i 12 gradigt älvvatten. Vi mindre modiga ägnade oss barkbåtsrace istället. Jakten på storfisken gäckar också varje år. Den fick leva även denna gång. Och sen efter bastubad så är det lägereldssamling så där så man luktar lagom mycket rök och myggolja innan sängen.
   


vilken cirkus

Idag var det cirkus. Hade tänkt mig en mamma och son stund bara för oss. Såklart ska man inte ha sådana förväntningar. Vi bråkade innan vi ens kommit till cirkusen. Sen blev det stor muta i form av sockervadd, godisask och festis. Självklart vibrerade han i stolen innan halvlek....
Med fjolårets cirkus  i färskt minne som en given succé så kan man nog kalla detta lite av ett fiasko. Roligast var inslaget där clownen lurar upp pappor ur publiken för en låtsasmatch i boxning.


Eller möjligen när kon (japp, en kossa) bajsade. Sen förväntade han sig att alla djur
skulle bajsa.




Finalen var när elefanten pinkade. Strunt i att den står på ett ben och snabel, den PINKADE!!!

Vi gick innan det var slut för prinsen hade vid det laget sockerurladdat och satt och halvsov på golvet.Det blir nog ingen cirkus nästa år...





 

Tack pite energi!

Idag firade Pite energi 100 år med barnkalas i södra hamn.
Klart vi var där, prinsen var everywhere....(nödrim)
B.la Luftlandet var där med sina åkattraktioner. Prinsen sprang runt som en galning i ett försök att hinna med alla.

Två timmars intensivt hoppande senare så fick jag äntligen med prinsen hem. Lördagskvällen är nog räddad...
 

"det" kryper...

inte fort men defenitivt framåt!  SUCK!! På vägen dammsuger hon golvet och stoppar allt i sin mun. Det innebär att nu måste jag och dammsugaren bli bästisar...
För er som inte vet så HATAR jag att dammsuga. Jag gör mitt bästa för att unvika den. Nu ska vi umgås.. hum.

oh no!


Oh no!
Min prinsessa har bestämt sig för att stillasittande på en filt har hon inte tänkt tillbringa sommaren.
Synd! Det hade jag!

ju fler desto bättre...????

Onsdag till torsdag fick vi låna ett extrabarn i prinsstorlek. Egna prinsen var heltaggad. En sovkompis för första gången. Han hade stora planer för allt som skulle hinnas med. Tur är att de kommer mycket bra överrens och inte ett enda bråk på två dagar måste vara sensationellt!! De gillar varandra helskarpt men är olika som person. Så när den ena inte vill vad den andra ville så lekte de brevid i stället.
Jag var lite orolig för natten dock eftersom mannen skulle jobba natt och jag skulle ha hela barnansvaret själv. Men på kvällen somnade både utan större protester redan vid halv nio. Skönt.!
För att mannen skulle få nån sömn alls så drog vi till Nimbys när de öppnade. Där kan små prinsar springa fritt och för en timme fick de hela lokalen för sig själva. Sen kom Mikael Renberg....(han lunchade med den kompis med barn)och en hel busslast 8:or.
Det var en trött mamma som njöt av tystnaden och somnade ovaggad i går kväll. Det tar på att agera extramamma. Det ska sägas att nån trebarnsmorsa blir jag inte!!!

RSS 2.0