skåne

Vi har besök från Skåne. Stackarna har lämnat värmen i söder för kylan i norr..
Vi gör så gott vi kan i alla fall och har hunnit med både reashopping i stan (oj vad mycket fynd vi gjorde?!), loppis i badhusparken (såklart!) och karuseller på havsbadet.
 
Idag lyste i alla fall solen och vi har badat i poolen hemma.
I morgon hoppas vi på bättre väder än SMHI då vi ska se Moraträsk i badhusparken på kvällen och ev. hinna med Granparken efter lunch.
Så vi har inte försvunnit även om bloggandet har legat på latsidan. Vi har semester på hemmaplan, det krävs besök utifrån för att hitta alla guldkorn som faktiskt erbjuds i lilla Piteå.
   

Ångtåg


I går åkte vi till stugan för att åka Ångtåg. Helladdad prins har surrat i veckor. Jag gjorde missen att berätta att vi skulle åka tåg i sommar och han har verkligen längtat.
Det överträffade alla förväntningar!
Vi hade supertur med vädret och två nöjda barn åkte tåg både fram och baklänges, upptäckte en lekvagn och fikade i restaurangvagnen.
Efter halva sträckan stannar tåget till för att vända och då får man gå in i loket och titta. Prinsen kunde glatt konstatera att det såg ut precis som i filmen polarexpressen. Tåget är från år 1915 och vagnarna från 30-talet. Som ett kliv bak i tiden.
Vi myste både små och stora för olika saker. Jag gillade ljudet tuff-tuff-tuff medan prinsen sken som en sol varje gång de visslade. 
På tillbakavägen stannar tåget igen för korvgrillning och möjlighet till bad vid en strand, något som varken prinsen eller prinsessan försatte. Vi börjde lite smått med att rulla upp byxben men insåg snart att det var kläder av som gällde. Hade tack och lov packat lite extrakläder med oss.
Efteråt så somnade båda barnen i kupén, vaggade till sömns efter äventyret som helt klart kan rekommenderas. Kom bara ihåg att ha med en hel massa gott i matsäcken för det gick åt alltsammans!
     

huvudfotingar

Hurra, hurra för prinsens första teckningar helt utan hjälp.

Han har avbildat familjen och jag var först ut. Är det inte likt så säg?
Jag har tydligen väldigt långa tår och jag väljer att inte kommentera magen....

Notera pappas enorma muskler... Mannen är mycket nöjd!


Och så familjen såklart. Gissa vem som är i centrum!

Jag högst upp, mannen till vänster och så prinsessan till höger.
Det kraftigt gula är lampor som lyser på oss.

poolpremiär

Idag har vi invigt poolerna. Det har badats i både liten och stor pool hela eftermiddagen. Skön temp på 26 grader som förhoppningsvis bara blir varmare i takt med solen som utlovats under följade dagar.


  

Härmed är den officellt öppnad och alla är välkomna!
  

Dagens bästa:

-Mamma det är vädigt varmt idag, jag blir alldeles rostig!


Söt kommentar av söt prins i (rostig) sommarrustning.


granparken

Idag var det både rastlösa barn och fint väder så vi tog mormor med till granparken.
Prinsen var i sitt essé och surrade nästan skavsår i öronen på oss när han gick runt bland djuren.
Ett litet guldkorn var när han deklarerade vad han vill ha i julklapp. (man förväntade sig ett liten gulligt marsvin eller så)
-mamma till julklapp vill jag ha en sån där som man sätter över näsan som en extranäsa så det inte stinker...
Kossorna var ingen höjdare! När både jag och mormor brast ut i skratt (vi kunde inte hålla oss) så spände han ögonen i oss, satte handerna för midjan:
-jag menar faktiskt allvar nu!
Så en liten gasmask har nu hamnat på önskelistan. Kan ju vara lika så bra så slipper han sitta och hålla för näsan på toan med som han annars gör när han uträttar nr. 2.

Prnsessan har fått en lektion i djurkunskap. Det behövdes då alla djur antingen var Gissss eller hättt. Då klappade vi både get,får, ko och marsvin med....

    
 
 

RSS 2.0