Polisen
















Idag tog vi oss äntligen iväg till polisstationen för passfotografering.
Prinsen var i sitt essé och höll sånär på surra ihjäl den stackars tanten i receptionen.
Lite besviken dock efteråt för han hade inte sett vare sig en riktig polis eller några bovar...
Nu kan vi inte komma iväg till sommarlandet nog fort känns det som, vi kollade i kalendern idag för att ge Prinsen liten uppfattning om när och det var mååååååååååånga dagar dit. Även om en hel massa händer på vägen. Vi ska hinna med både 4års kalas och fira påsklov i stugan. Nu ska vi bara vaccinera oss oxå och det har vi inte tänkt berätta så mycket i förväg, för har Prinsen otur kanske han måste ta så mycket som 3 sprutor, inte lika kul...



fredagsmys

Att hemmapoppade popcorn kan vara så facinerande och gott...

 


Städning

Idag lånade vi hem en kompis från dagis till Prinsen. De lekte så bra att jag hann både dammsuga och skura av under tiden. Vilken lycka! Så kan man ju koppla av inför helgen. Mannen jobbar helg så det blir rätt körigt ändå tänker jag. Till veckan har han börjat prata om badrummet, han är ju ledig så då kanske det inte är så långt bort innan jag får mitt "nya" badrum. Har hittat jättefina lampor till taket oxå. Vi ska bort med spottarna för Prinsen har ju kommit på att han är mörkrädd och vägrar gå själv på toa. Så det blir vanliga lampor med lågenergi som kan vara på hela dagarna om så vore. Och så ska vi koppla ur fläkten, denna hemska tingest som gör mig nipprig. Ibland sitter jag i mörkret och pinkar bara för att få lugn och ro. Det är en typisk stressfaktor att höra den samtidigt. Särskilt irriterande är den när man badar. Då har man den intill höger öra hela tiden, knappast det avkopplande romantiska bad man hoppats på. Men nu ska det bli ändring....

Här kommer ett recept på veckosallad som jag hittat och som är jättegott. Det är uselt med sallad på vårat middagsbord annars kan jag medge... majs på burk eller morötter kan ju bli lite tröttsamt!

1kg vitkål
3 morötter
1 röd paprika
1/2 purjolök
strimla och blanda i en skål.
koka en lag av:
1/2 dl sötningsmedel el vanligt hederligt socker...
1 dl vinäger (jag gjorde på vitvins-)
1/2 dl olja
1/2 dl vatten
häll lagen varm över salladen och blande väl.
Förvaras i kylskåp gärna under lock för att inte ge smak till annat.

ur barnamun...

I morse åkte vi förbi granntomten där man håller på att gräva grund för att bygga hus. Prinsen var full av frågor. Varför bygger de hus, hur stort ska det bli och och får jag leka i det.  Alla frågor försöker man ju svara på efter bästa förmåga så jag berättade att de inte har något hus klart utan måste bygga ett nytt. Och just nu gör de en stadig grund som huset kan stå på. Och nej,vi kan inte leka i det för vi känner dem inte. Det blev tyst där bak i bilen en stund sen kom det:

- mamma tänk om vargen kommer och blåser ner deras hus om de inte byggt det klart.

Japp, tre små grisarna var ju inte direkt några husbyggare så naturligtvis måste man ju fundera över om dessa är det...

middagstips!

Hittat ett nytt  superenkelt men ändå vardagslyxigt favoritrecept som jag vill dela med mig av.

Ingredienser:
 400gr kyckling i bitar
 1 rödlök
1-2 vitlöksklyftor
 400gr pasta typ penne, skruvar eller dyl.
1 påse färsk bladspenat
1 burk fetaost
(olivolja)

Finhacka vitlöksklyftorna
skala, dela och skiva en rödlök.
Skär kycklingen i små bitar och fräs löken, vitlöken och kycklingen i en stekpanna i ca 10 minuter med olivolja.Krydda med salt och svartpeppar.
Blanda sen kycklingröran med pastan, bladspenaten och fetaosten som du smulat lite. Ät och njut!!
Busenkelt eller hur?

Gröt

Idag introducerade vi gröt till prinsessan. Inte riktigt vad hon hade förväntat sig för att uttrycka det milt.
Hon gav det i alla fall en chans innan hon ratade det och skrek efter flaskan.

     

nöjd!

Nöjd kille!!!!


Utöver denna så blev det de vanliga inhandlat. Ni vet handdukar, servetter, lampor etc. Lika tråkigt varje gång man packar upp och konstaterar att ingenting av det man handlat syns... men vänta bara. Jag har faktiskt oxå inhandlat vår nya badrumsspegel fast när den kommer upp vette gudarna. I helgen hade jag inbillat mig, tills Mannen börjar surra om att taket måste bytas ut för att kunna dra om elledningarna till lamporna. Då såg jag genast att det här blir inte gjort i första taget (suck). Men som sagt den som väntar på något gott... den har i alla fall hög glamorfaktor med ljusramper som löper på båda sidor. Ni vet som artister har i sina loger. Så när den väl kommer upp kommer jag aldrig att kunna lämna badrummet, allting syns. Det gäller nog att handla upp mer av min underbara oersättliga conciler. (En mammas bästa vän efter sömnlösa nätter)

Lika som bär?

Nu har jag bildbevis.
Prinsessan är mer lik mig än pappa!
 
Ni får förstås avgöra själva
Är det inte likt så säg?

För att ytterligare bevisa mitt påstående lägger jag till Prinsen i samma månad.
Sötare professor får man leta efter.
Hade själv glömt hur go han var som 3 månadersbebis.


Luleå

Vi trotsade kylan även denna helg och tog oss till Luleå. Målet var  Leos lekland där vi skulle rasta våra barn under kontrollerade former och helst över en kopp kaffe, Zara  Mathias och så vi.
Vi var inte ensamma kan jag tillägga. Jösses vad folk eller barn för att vara exakt. Men kul hade de i flera timmar och det var en trött kille som tog en välbehövd powernap i bilen på väg hem. Leos lekland är nog ca 4 ggr större än Nimbus värld och billigare fikamässigt. Om Prinsen tycker att Nimbus är en del av paradiset så kan jag inte beskriva hans lycka när han äntrade Leos lekland för första gången. 

 

Buzz

Min älsklingskille har en ny favorit ,Buzz Lightyear.
Han har nästan manövrerat ut Spindelmannen
som annars varit en trogen lekkamrat i snart 2år.
Hans nya figur är hämtad ur filmen
 TOY STORY och är världens coolaste...

Idag tittade Prinsen på mig, viftade med figuren och sa med allvarlig röst:
-mamma han heter Buzz , som bastu vet du. Det är samma.

Det märks ju inte alls att vi brukar försöka rätta hans felsägningar, dock med varierande framgång som ni kanske märker.

Romantiken är död...

..eller i vårt fall i djupsömn!
lånade ut Prinsen till farmor på lördagseftermiddagen att sova över till söndag. Allt för att få en mysig lördagkväll ihop och få lite efterlängtad sömn tillgodosedd. Det sistnämnda blev det gott om. Jag tog först ett värmade bad efter en kylslagen dag i Luleå. Somnade i badkaret i närmare 2 timmar. Satte oss framför TV:n och skulle plöja lite 24, somnade båda. Satt kvar uppe när mannen kröp i säng i tron att Prionsessan snart skulle vakna för mat, vaknade igen 3 timmar senare. Då var klockan strax efter 1 på natten. Men all sömn hindrade oss inte från att sova igen efter matning till kl 8. så nu är vi utvilade minst sagt.....men någon större romantik hanns det inte med. Den som spar han har, eller? ♥


Hur kul som helst....

...kan man ha med en stor kartong. Vi fick en stor kartong över hemma som snabbt blev veckans leksak. Den hann vara både affär, kattsäng och hundkoja innan den blev pappersmos med hjälp av kusiner på besök. De hann även med ett dopp i badkaret innan de åkte hem. Efteråt var det skum i hela badrummet, tack och lov för kakel...  

                     

Navelbråck

En del av er vet om att Prinsessan har navelbråck och varit lite nyfikna på hur det ser ut . Varje gång jag försökt visa så har givetvis bråcket varit litet. Men nu så fick vi faktiskt en rätt bra bild. Här är hon rätt avslappnad så ni kan ju tänka er hur det ser ut när hon spänner magen.
 

Frisören

Idag har vi haft stora hårvårdsdagen. Hela famamiljen har fått håret klippt!  Nja inte Prinsessan förstås, hennes hår väntar vi att det ska växa ut. För Prinsen var det premiär hos frisören. Han har tidigare blivit klippt av mig med varierande resultat men nu skenade det i väg så pass att jag tyckte det var dax att kosta på en klippning.


Det var en koncetrerad kille som äntrade stolen. Det var spännande att bli klipp och supernöjd kille efteråt. Han skulle promt inte ha mössa på hem för då skulle det sabba nya frisyren som han skulle visa för pappa. Puh, det betyder att det nog kommer att gå vägen fler gånger.

Veckans hyss

Vi har en liten Emil hemma just nu, det händer det mesta så mamma och pappa blir tokiga . Detta har vår söta son hunnit med bara på denna vecka:

Hällt ut juicen på bordet och kört rally i det.
Tömt  ut halva mammas dyra tub med fotkräm på parkettgolvet.
Spottat tandkräm i hallen.
Tömt alla leksaker i ett hörna av  sitt rum.
Hällt ner min hudlotion i badvattnet så där guppade vita små pölar (såg ut som ngt annat)
Ritat på tapeten med blyertpenna, skulle kolla om han kunde sudda....
Vänt upp och ner på chipsskålen på heltäckningsmattan i stugan
Som straff fick han dammsuga varpå han sög sig i underläppen så han har värsta sugmärket lagom till vi ska ta passfoto...

MAN BLIR LITE MATT....
Bildbevis på hysset!

 Emilfilmerna tycker inte Prinsen om att se, är nog lite för nära sanningen och ska väl tilläggas att han behöver ju bevisligen inte se dem för att få egna ideér...
Men än behöver vi ingen snickarbod! Och som Emil gör han bara sina hyss en gång. Vi får väl göra detta den hårda vägen. Hur mycket mer kan det finnas att hyssa runt?


Stugan

Så skulle vi då åka till stugan och vila upp oss lite...
Vi höll aldrig på komma iväg!
Medan jag packade kläder och annat inne lastade mannen skotern på släpet ute. Efter att lastat bagaget knökfullt och ungar i bilen så ska vi då köra iväg, inte en millimeter kom vi! Släpet satt fast, så fast att det inte ens gick att haka lös från bilen när vi väl försökte med det. Mannen blev GALEN!!!! Efter en hel del skrik, morr och ord vi inte ska nämna här så fick vi i alla fall lös bilen och jag och Prinsen ansåg det lämpligt att avvika från platsen så vi åkte på ICA och köpte lite gotta. I bilen refererade Prinsen precis hur arg pappa varit och hur han lät. Inte bra ur barnuppfostringsperspektiv. BAD PERENT stämpeln lyste rött! Det enda positiva var i alla fall att Prinsen inte var det minsta orolig eller rädd att se pappa galen utan satt och småskrattade i smyg och kikade på mig som om vi hade en liten hemlis. När vi handlat klart hade mannen hunnit lossa av skotern igen och fått loss släpet och lugnat ner sig några hekto så vi kunde åka iväg. Frasses nästa. Vi har det som liten tradition att äta lunch på Fresses innan vi åker iväg, ingen har varken tid eller ork att börja med maten när man precis kommit fram. När vi sitter där kommer mannen på att han glömt geväret. Han skulle ju kolla av fågellivet i skogarna var det tänkt så han fick vända om hem igen.

Väl framme i stugan efter vad som kändes som en evighet började jag plocka in varorna i kylen och upptäcker till min fasa att jag glömt alla kylvaror hemma. Det var bara vända bilen och styra mot närmsta affär. Glommersträsk 4 mil bort.
Men ett par timmar senare med mat i magen, Prinsens favoritdvd i spelaren, en sovande prinsessa i vagnen, en kopp kaffe i ena handen och en godbit i den andra så infanns sig den äntligen, lugnet!  Världen i perfekt harmoni och allt det där. TAck och lov för jag vet inte om jag fixat mer den dagen.
Resten av helgen var det bara mys, bastu och goa vänner som kom på besök.

Här kommer lite bilder av helgen
        
     
 
Spana in kultvagnen. En Emmaljunga årsmodell gammal!

RSS 2.0