sprutor

Idag har prinsessan feber igen. Men av "naturliga" orsaker, fick 2 sprutor igår på ettårskontrollen. Vi var lite tidiga för de förväntar sig massinvation på VC under oktober pga svininfluensavaccinering. Barn under 3 år får inte ta vaccinet men nu har hon fått sprutan för lunginflammation så det känns ju bra. Då blir det ju inte det i alla fall om hon får svinis...
Hon fick klart godkänt på testerna vilket värmer mammahjärtat och komplimanger för sina vackra ögon så man är ju mäkta stolt! Det är sant de dom säger att man man blir aldrig så glad som när ens barn får beröm. Jag blir det åtminstone. Som om en bekräftelse på det jag redan vet, jag har världens finaste ungar!
Lite skryt får man unna sig på sin egen blogg eller hur???

Annars är det lite upp och ner. En nära släkting och bara barnet har det extra kämpigt. Det är så grymt när det drabbar barn! Kunde jag skulle jag krama om alla närmast och aldrig släppa taget.



Tänker på dig!


trotsunge

Idag har vi och prinsen bråkat om det mesta. Särskilt mat som han helst är utan.  Man kan ju få bryt för mindre. Vi har skrikit, bönat och hotat med TVförbud, sänggående omedelbart och godis, glass,fika, läsk och chipsförbud på obestämd tid. Det sista kommer jag att hålla! Nu har jag fått nog.  Rätt komiskt, not!  jag kämpar med att försöka gå ner i vikt medan vi har en prins som kommer att försvinna utan mat.
Jag vägrar bli en av dessa mammor som står och lagar särskild mat till varje person i hushållet. Man äter det som serveras därmed basta.
Som om inte det räckte så trotsar han på det mesta annat just nu med så man är alldeles matt efter en dag. Vi som hade det så lugnt och skönt för en vecka sen, vad hände???
Han har dock sina ljusa stunder också och idag fick vi ett gott skratt när han ville ha hem en kompis som han leker med på dagis. Vi svarade med att vi inte visste nummret hem varpå han snabbt replikerade:- Det vet jag! Det är 4, 4, 4, kvack , kvack ,kvack.


Armén

Jag tror att jag nog kanske styr hemmet med lite väl militärisk diciplin enligt prinsen. Hans nya svar när jag kommenderar honom är: -ja , sir mamma!
Då är det svårt att hålla min ska jag säga. Undrar just var han snappat upp det?


familjedag

Idag tog vi chansen till en familjedag. Mannen jobbar natt i veckan och sover på dagen så när han vaknade vid 14tiden så åkte vi till badhuset för lite bad hela familjen innan badskolan. Det var uppskattat av alla. Vattet höll en temperatur av 31 grader och det är fribad för alla mellan 0-6 år från 13-16. Det var bara vi och en annan familj där så vi hade hela bassängen för oss själva. Prinsen åkte förstås en hel del rutschkana men prinsessan var också lycklig med sin boll som hon knappt släppte på hela tiden. Efter en stund gick jag och prinsessan upp för lite bastu och matning medan pojkarna gick badskola. Sen drog vi till Frasses. Hamburgare är utan tveckan prinsens favoritmat så han var nöjd.  








På förmiddagen kombinerade jag och en kompis promenad med stan. Lite shopping är aldrig fel. Synd bara att när man har gott om tid till shopping har man skralt i kassan med pengar. Inte är man rik som hemmamamma. Det blev dock lite kläder till ungarna. En ny Emilskjorta till prinsen ( de är så fina farfarsskjortorna) och en lite finare klänning till prinsessan. Hon fyller ju snart ett och då ska man ju ha kalaskläder eller hur? Sen får ju inte rabatterna gå till spillo....

Nu har vi lagt barnen i duo för strax ska jag bänka mig framför Idol. heja Piteå!

tennis ja...


kanske inte det tennisproffs vi hade hoppats på!!?


välling!

Tack och lov för välling. Denna underbara fantastiska dryck som prinsen älskar. Funkar i alla lägen. Med huvudvärk och hög feber det som gäller och inget annat för prinsen. Utan den hade han inte ätit alls idag! Nu har han fått i sig både vätska och näring i sin magra kropp.
Det har varit många turer med vällingen och en del åsikter utifrån också men nu har jag bestämt att han ska få sin älskade välling så länge han vill ha den. Och ja, i flaska!!! han ska vara så stor nu i så mycket annat så vill han vara liten och dricka flaska och kvällsmysa i famnen så får han det. Det tar slut det med nån gång. Vi har gjort försök med både det ena och det andra men det gör varken från eller till i nattblöjan som vi dras med fortfarande trots mina försök att få bort den. Han är helt enkelt inte redo än. Och jag har insett att det stör oss mer än det stör honom så varför bråka?

frustration

Ibland är det verkligen inte lätt att vara förälder!
Just nu har vår son selektiv hörselnedsättning. Kort sagt får jag mer respons från väggen än prinsen många gånger när det ska göras något. Det gör mig smått galen att tjata och upprepa mig hela tiden. Så efter femtioelva gånger så brinner det till slut och arga basstämman kommer fram varpå givetvis prinsen börjar gråta.
-Du får inte bli arg på mig! Vad ska en mamma göra?
Så även idag, vi har bråkat om det mesta. Påklädning, tvätta händerna, äta, ta på skor, komma när man väntar etc... Kulmen var till middag då han i sten vägrade komma med kommentaren: -det är inte lönt! (var har han hört den???). Då blev jag ursinnig, att stå och laga mat för en som inte ens ids komma till bordet! Så vi hade värsta bråket och sen i efterhand när vi förlåtmyste så upptäckte jag orsaken, stackarn har ju feber..., mammahjärtat i bitar av ångest just nu. Så typiskt att han faktiskt hade orsak för en gångs skull när man sätter ner foten... Det blev muta i form av film och godis i sängen.

dagen i korthet

Idag var det dagisloppet och prinsen vägrade som vanligt tredje gången i rad att delta. Så i år körde vi en ny variant. Prinsessan fick åka offroad i barnvagn (inte byggd för offroad) med en storebror fastklamrad vid handtaget. Men runt kom vi svettigast var nog jag....Belöningen var fika och diplom, nåt som prinsen sen var mäkta stolt över.

Jag var på Jysk igår och köpte nya sängkläder på rean. Så idag har jag tvättat upp dem och vädrat täcken. perfekt blåsväder ute för snabbtorkning! Det blev byte av gardiner också när jag ändå var i gång. Vad lite gör mycket. Ser fram emot att landa i " nya" sovrummet i kväll och sova bland sköna nya sängkläder.

Simskolan var en hit den med. Vi döpte om den till badskolan. Tanken var att det skulle kännas mindre prestationskrävande och det föll väl ut. Han var kung i vattnet. Fixade det mesta galant. Nu ser man vad lite baysim och helgbad på vintern kan göra. Det fanns fler än en som klamrade sig fast vid sin förälder med nåt vilt i blicken. Efter ca 20 minuter var det fribad. Då upptäckte prinsen rutschkanan som han sen vägrade lämna på hela badtiden. Mest uppskattat på mammafronten var nog efterföljade bastu men den känns. Nu går jag bara och väntar på att det ska bli läggdags för prinsar och prinsessor så man själv kan krypa i säng...

min emil...



Kan inte ha sagt det bättre själv! Den finns att köpa som wallie att klista på väggen. (Länk dit!) Jag är lite sugen...


 





Men det kanske blir nån till köket i stället.
Dessa gillar jag helskarpt. Har redan placerat de över klädkrokarna i hallen strax innanför dörren.
  








Anledningen till surfandet bland wallies och tapeter är att prinsen ska få byta rum här nån gång i vinter. Prinsessan ska få bo närmast oss då hon förmodligen kommer att nattaäta i flera år som sin bror typ...
Prinsen gick igång direkt när vi pratade om flytten. Han har stora planer för sitt rum. Inte alltid de mest genomförbara men vi kan ju försöka.
En önskan är att bo i rymden så en fondvägg med rymdmotiv kanske blir lösningen om vi hittar nån mindre skrämmande variant. Han är ju faktiskt mörkrädd, så kombinationen kan ju bli förödande. Och så star wars såklart. Tänk er somna med Dart vader blickandes ner över sängen (tror inte det!)

 


hel familj igen

Äntligen har mannen kommit hem från skogen igen. En hel vecka har känns som veckor snarare. Det tyckte nog prinsessan med som tittade väldigt skeptiskt på honom och vägrade famnen en kort stund innan hon också välkomnade pappa hem. Eftersom han kom hem sent igår så blev det inte mycket tlll familjefest utan mer hjälp vid läggning. "Festen" hade vi i morse i stället då alla samlades i vår säng för mys länge länge.
Jakten är över för denna gång, de sköt hela tilldelningen redan nu så oktoberjakten uteblir. Ingen gladare än jag.
Idag ska mannen få följa med på tennisen. Prinsen är heltaggad. På frågan vad man gör där ser han väldigt seriös ut och betonar:  -man lär sig!
Vad vet jag inte riktigt om han har greppat men han har roligt och har längtat i en vecka.

Igår kväll ringde de från simhallen också. Vi hade anmält oss för försimskola till våren. De hade tydligen ett rejält bortfall på barn för vi blev framflyttade till nu. Så vi går ut hårt denna höst med både tennis och simskola. De har den i hortlax som de så fiffigt har höjt temeraturen i till mer behagliga grader. Det gör att förutsättningarna för att han ska vilja i alla fall finns för min söta son är en frusen själ och går inte i stora poolen på andra badhus. Vi får väl se om simskolan är kul enligt prinsmått men som jag förstår det är det mer lek och plask än nåt annat. Lite förträning till " riktiga" simskolan senare. Den är bara 6x á 45minuter  och man ska vara med i vattnet som förälder. Då hinner vi kanske med även simskola till våren, jag vill ha en vattenvan kille nu när vi har pool på gården.

helgen

I helgen har jag fått besök från Burträsk. Vi har hunnit med en hel del. jag lånade ut prinsen till farmor till söndag för lite mer lugn och ro. Vi började lördagen med lite shopping i stan. Har varit en god mor och fyllt upp förrådet av ytterkläder till prinsen. Mössor vantar och dyl. Det var nödvändigt. Han växer så det knakar och fjolårets höstkläder var nästan 2 nummer för litet. SUCK. Nån typ av kraftigare överdragsbyxa var prio 1. Det var förstås inte lätt att hitta. På lindex var de hjälpsamma och talade om att de kommit in redan i juli och var slut redan. Tack för den upplysningen! Vem köper grövre överdragsbyxor i juli? Så kallt var det väl inte i sommar? Hittade till slut ett par med fleccefoder och halvgummerat. Nåja hellre får han svettas än frysa!
Har ni nu ett par brallor liggandes i stl 116-120 hemma så vet ni ju vem som behöer ett par...

Efter stan hade vi lite fikabesök hemma hos oss. Lättare att vänner kommer till oss än att stackarn ska åka runt som en skållad råtta för att hinna med alla. Sen blev det hemmagjord sushi. Som jag längtat!
Å vad gott det var. To m prinsessan har smakat. Ingen förstagångsfavorit men vänta bara.



På söndagen började vi morgonen kl 5.45 med att prinsessan ramlade ur sängen! Det var ingen höjdare men inte helt oväntat då hon vaknar och börjar krypa omedelbart. Ingen morgonmysare alls! Nu har hon ett blåmärke i pannan och ett blåöga sen i förrgår då hon föll mot träpallen i sina stappelförsök till gång. Undrar om jag får ensam vårdnad av barnen mera efter denna älgjakt???
I alla fall hoppas jag på att hon nu är vis av skadan och inte gör om det. Hon somnade dock om kl halv 7 och vi fick sova till halv 9. SOVMORGON!!!!


högsta betyg

-Mamma ska inte du fara nu!!

Det måste väl vara högsta betyget man kan få som farmor när man lämnar prinsen där.
Han kan inte bli av med sin mamma och syster fort nog!
Känns skönt i mammahjärtat.

här är bilder

från teknikens hus!





teknikens "bus"

Idag gjorde vi teknikens hus i repris. Det var lika uppskattat som sist. Prinsen sprang runt och provade det mesta minst en gång. Mest kul denna gång var nog avfyrningsrampen för rymdraketen. Min prins har ju tänkt bli astronaut eller brandman har han sagt så vi får väl se...
Jag glömde förstås kameran men tack och lov inte våra mer rutinerade följeslagare så bilder kommer senare!

När vi kom hem gick prinsen in på sitt rum och lekte jättebra med legot i över en timme. Jätteskönt då prinsessan inte haft en lika kul dag och var lite grinig när vi kom hem. Hade nog fått lite för mycket intryck och tyckte hon och somnade redan kl. 19. Då bestämde jag mig för att hinna umgås en stund på tu man hand med prinsen och leka med i hans legolek.  
Gissa om jag fick äta upp mitt tidigare inköp på teknikens hus som jag glömt bort att jag köpt. Det hade inte prinsen, han hade planer stora planer. Inte undra på att han haft kul i flera timmar. Han hade "slaim" överallt i rummet. Ni vet sån där gegga man kan köpa på burk, den hade han roat sig kungligt med! Det hade varit fällor som han hade suttit i, hällt det över allt lego, smetat in det i gubbarna och diverse andra leksaker.
 
 

HÄRMED RÅDER "SLAIM"FÖRBUD HOS OSS PÅ OBESTÄMD TID!

Varför lär jag mig aldrig????

tennis

Idag åkte vi hem för att prinsen ska börja tennis. I varje fall prova på.
Nåt måste vi göra av all denna energi. Så vi tänkte tennis, hur svårt kan det vara??
Mycket inser jag nu...
Intentionen var att han skulle lära sig lagspel, samarbete och lyssna på andra vuxna. Vet ni hur svårt det är med en tennisracket i handen och bollar överallt?
Men roligt hade han och laddar redan för nästa träning. Prinsessan fick också följa med och hon var i paradiset med alla bollar. Hon får stanna hemma nästa gång om det finns möjlighet!
Det jag inte hade räknat med var att hälften av gruppen skulle bestå av jobbarbarn med föräldrar, så på med yrkesrocken, detta blir en grej för mannen kände jag direkt.
Men vem vet kanske har vi närt ett blivande tennisproffs, jag måste kanske lära mig lite tennisregler nu???

stugliv

  
   
Det som inte syns men som utgör en del av stugans charm och frustation är bland annat att köket är byggt för en pygmé och ligger i nivå med mitt lår. Vilket ser rätt kul ut när man diskar och lagar mat halvt ihopvikt...
Dessutom lutar stugan så allt har en tendens att rulla iväg. Lutningen gör också att alla dörrar vill gå upp och har man otur så får man fläktskåpsdörren i pannan om man inte håller i den.(det gör ont!, jag vet!)
Det finns inget varmvatten om man inte eldar, så varje dag har vi en mindre bastu inne också för varmvattets skull eller så får man koka i omgångar på spisen.
Det bästa med stugan är nog ändå att det är så kravlöst. Min vanliga städnoja och rastlöshet försvinner för ett par dagar och det gör inget om ungarna häller alla leksaker runt huset, om disken hopar sig i diskhon eller om det är smulor under bordet. Hämta ved och göra varmvatten har en viss hamonisk inverkan och är ett helt företag så allt annat får liksom stå tillbaka.
Det är såna här gånger jag förstår varför husen byggdes så små förr. Ska man lägga till odla grödor och mocka kor till vatten och ved så behöver man ett litet hus för att hinna med allt!

god morgon!



God morgon!

hurra för grannar

Prinsen har en lekkompis längre upp på gatan som han under sommaren börjat vara med allt mer. De har sprungit via bakgårdarna när de sett varandra. Nu med hösten och regnet i luften så är det inte lika självklart. Man är inte ute längre och kan se och höra varann. Igår fick han därför tillåtelse att gå själv dit och kolla om han var hemma. Hönsmamman jag ringde sen efter ett tag och kollade så han var där och om det var ok att leka en stund, vilket det var. Det ville sig inte bättre än att grannfrun visade sig vara minst lika pratsugen (och "övergiven")som jag och vi blev surrandes ett bra tag i telefonen som ledde helt oväntat till en inbjudan på middag idag.
SUPERTREVLIGT!!!
och gott!
Alla sinnen tillfredsställda har vi precis lunkat hem igen.
Nu fixar jag nog en hel dag till med ungarna utan att klättra väggar....

ojoj

Nu är vi uppe i 17 steg... nära nu!

glass ÄR gott!

Glass är gott ju, hälsar prinsessan som fått en alldeles egen...

  

mållgan

Prinsen har en låtsaskompis. Efter tre dagar inser jag att den nog är här för att stanna ett tag och inte bara en lek för dagen. I prinsens fall är låtsaskompisen en robot ( but of course) som heter Mi-mi och är en pojkrobot för övrigt. Den är lika stor som prinsen men man kan inte se den. Den kan gå på sand, golv och gräs men inte flyga. Prinsen är den enda som kan se, prata eller styra den. När vi åker bil spänner prinsen fast den på taket.


RSS 2.0