Ångtåg


I går åkte vi till stugan för att åka Ångtåg. Helladdad prins har surrat i veckor. Jag gjorde missen att berätta att vi skulle åka tåg i sommar och han har verkligen längtat.
Det överträffade alla förväntningar!
Vi hade supertur med vädret och två nöjda barn åkte tåg både fram och baklänges, upptäckte en lekvagn och fikade i restaurangvagnen.
Efter halva sträckan stannar tåget till för att vända och då får man gå in i loket och titta. Prinsen kunde glatt konstatera att det såg ut precis som i filmen polarexpressen. Tåget är från år 1915 och vagnarna från 30-talet. Som ett kliv bak i tiden.
Vi myste både små och stora för olika saker. Jag gillade ljudet tuff-tuff-tuff medan prinsen sken som en sol varje gång de visslade. 
På tillbakavägen stannar tåget igen för korvgrillning och möjlighet till bad vid en strand, något som varken prinsen eller prinsessan försatte. Vi börjde lite smått med att rulla upp byxben men insåg snart att det var kläder av som gällde. Hade tack och lov packat lite extrakläder med oss.
Efteråt så somnade båda barnen i kupén, vaggade till sömns efter äventyret som helt klart kan rekommenderas. Kom bara ihåg att ha med en hel massa gott i matsäcken för det gick åt alltsammans!
     

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0